Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Josip Jović, Markica Rebić i Anto Nobilo



Ekipa HTV-a pozirala je ispred spomenika utemeljitelja grada Berna (1191 godina - Herzog V. Beertold von Zähringen). S lijeva, Josip Šarić novinar, u sredini Branimir Jaklin sminatelj te desno Zoran Butulija snimatelj tona.


Prema informacijama vrsnog novinara Josipa Šarića koji je u srijedu u Dnevniku HTV-a donio i kraći intervju s glasnogovornikom Haaškog suda Jimom Landaleom, Tribunal od Josipa Jovića traži tri stvari:

a) da im kaže tko mu je dao transkript (Markica Rebić?),
b) tko ga je iznio sa Suda (Anto Nobilo?)
c) tereti ga se zbog ugrožavanja svjedoka, neg zbog zaštite iskaza

Dobar poznavatelj prilika rada Haaškog suda, a koji se trenutno nalazi u diplomatskoj misiji u jednoj srednjoeuropskoj državi objašnjava sms porukom za 45 lines da zaštita iskaza postoji samo u dva slučaja: zaštita tajnih podataka i zastita svjedoka kroz iskaz. Domeće da se ovdje radi o zaštiti lažnog iskaza.

Dalje nije bio u prilici esemesat da mi dadne dodatna pojašnjenja svoje spektakularne teorije.

Izgleda da iz istupa Jovićeva odvjetnika Vinka Ljubičića u Vjesniku:

Jovićevi branitelji zatražili su od predsjednika splitskoga suda Igora Benzona da sjednicu vijeća koje će odlučivati o njegovu izručenju Haaškom sudu sazove i prije najavljenog termina idućeg utorka, jer njihov branjenik, ne samo da psihički teško podnosi pritvor, nego ima i velike zdravstvene probleme sa srcem i šećerom.

»Želimo vjerovati u to da će se Jović, neovisno o načinu pojavljivanja pred Haaškim sudom, vrlo brzo vratiti u Hrvatsku, te da će se braniti sa slobode«, poručio je Ljubičić. Na sjednici sudskog vijeća, koja će biti otvorena za javnost, bit će saslušan i Josip Jović protiv kojeg je Haaško tužiteljstvo 9.rujna podiglo optužnicu, tereteći ga za nepoštivanje suda, odnosno za objavljivanje identiteta i iskaza zaštićenog svjedoka u sudskom postupku protiv generala HVO-a Tihomira Blaškića.

Dobrila Stella


proizilazi da se Josipu Joviću najednom požurilo u Haag. Moguće je da želi Tribunalu ispričati sve što zna o ulozi Ante Nobila u curenju transkripta sa Suda, a prešutjeti da je on transkript dobio od Markice Rebića.

Vjerojatno se raduje što će i predsjednik Stjepan Mesić biti u prilici da posvjedoči i u procesu protiv njega i nada se da će napokon saznati o komu, čemu i zašto je Mesić prvobitno svjedočio u Haagu.


Post je objavljen 13.10.2005. u 00:31 sati.