Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/flop

Marketing

Burn, burn, burn

Čika Nicholas Burns je američki državni podtajnik za politička pitanja. Dolje uokvirenom porukom N.B. je zaprijetio jučer (11.10.2005.) u Bruxellesu.

"Naša je poruka jasna, Hrvatska neće biti članica sve dok Ga ne uhiti i ne preda Haagu", kazao je novinarima Burns.

Krasno, gospodine B. Ustrajte. Žalosno je što zemlja trudbenica ne priznaje taj sud, dok ga je zemlja patnica osnivala.
Hrvatski anarhisti, ekolozi, antiglobalisti i sl. danas vjerojatno piju. Imaju para, imaju sčim. Drinkaju za Keš. Jer, dok nema Njega nema ni NATO-a. Yea! Drž se Keeeeešššš! Bjež, bjež... he-he

Prijetivši tako, N.B. kao da implicira kako će Hrvatska, kad Ga izruči, uletit na to. Zaboravlja da je HR potpisnica PfP SOFA i NATO SOFA sporazuma kao članica Partnerstva za mir. Uostalom sabor je prije tjedan dana podupro KONAČNI PRIJEDLOG ZAKONA O POTVRĐIVANJU MEMORANDUMA O SUGLASNOSTI IZMEĐU VLADE REPUBLIKE HRVATSKE I EUROPSKOG ZAPOVJEDNIŠTVA SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA KOJE DJELUJE U IME VLADE SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA U VEZI S KORIŠTENJEM ZRAČNOG PROSTORA, POLIGONA, ZRAČNIH I POMORSKIH LUKA I OBJEKATA ZA OBUKU OD STRANE AMERIČKIH ORUŽANIH SNAGA U EUROPI.

Rekavši ipak kako poštuje nedavnu odluku Europske unije da počne pristupne pregovore sa Zagrebom, Burns je istaknuo da Sjedinjene Države nipošto neće oslabiti svoj pritisak.

1. Kako se itko može prijetiti s nečim čemu ne priznaje legitimitet? Jeli ta prijetnja legitimna?
2. Koja je jasnaa razlika kada jesi IN i kada si OUT, ako trupe strane zemlje predvodnice pakta, nakon što to odobri sabor, mogu u HR? Pravni okvir je, kao što vidimo, stvoren.

Za to vrijeme komšije se plaši Partnerstvom za mir.

Burns je usto oštro upozorio Beograd rekavši da će se SAD usprotiviti svakom sudjelovanju Srbije u kooperacijskom programu Partnerstvo za mir ukoliko prethodno ne uhiti bivšeg vojnog zapovjednika bosanskih Srba Ratka Mladića kojega je ICTY također optužio za ratne zločine.

Kako javlja France presse Burns će danas (12.10.2005.) boraviti na Balkanu. Dolazi očito Balkancima prijetnje izreći oči u oči.

Burns koji boravi u posjetu Bruxellesu gdje je u utorak sudjelovao na sjednici NATO-a, trebao bi se sastati s čelnicima europskih ustanova, a u srijedu bi trebao otputovati na Balkan, gdje će posjetiti Sarajevo, Beograd i Prištinu (Kosovo).

Jesu li slučajno zaboravili napisati Zagreb ili Nikolas stvarno neće na štrukle?

Stvarno tjera strah u kosti. A žele do 2012. naftovodom voziti oil preko Srbije i Hrvatske prema Omišlju (izvoz tankerima ) i Trstu (tankeri i poveznica naftovodima prema Europi).

Post je objavljen 12.10.2005. u 01:16 sati.