Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marta150

Marketing

Postoji li nešto poslje smrti??


Kad se jedna vrata sreće zatvore, druga se otvore. Ali često toliko dugo gledamo u zatvorena vrata da i ne primjećujemo ona otvorena


Da postoji nešto poslje smrti može se vrlo drastično pokazati:
Ako u mom život postoji dužnost, jedno moraš, tada mora postojati jedno polaganje računa i sud, jer dužnost nema svrhe ako ne polažemo račun. Ako u našem životu postoji odgovornost, tada netko jednom od nas mora tražiti polaganje računa. –Kako ta dužnost traje kroz cijeli život, tada očito polaganje računa može usljediti tek nakon naše smrti. Kada nakon smrti ne bi postojalo polaganje računa tada bi svatko mogao raditi što želi, pod uvijetom da je spretniji ood policije.

Jedan misao o vječnom u čovjeku: što je s trpljenjem? S gubavcima, onima koji boluju od raka....?? trpljenje se može podnjeti samo onda kada spoznamo njegov duboki religiozni smisao.

Mnogi kažu: ništa ne može postojati poslje smrti, jer mrtvo tijelo istrune u grobu! Ali zamislimo malu gusjenicu jednog leptira. Ona mora prividno uginuti. Iz kukuljice će izaći novi život.

Slično treba da je i kod nas. I mi ćemo se jednom preobraziti, promjeniti, produhoviti, ljepše nego šaroliki leptir krasnih boja, koji izlazi iz neizgledne ljušture.

Smrt je svršetak čovjekova
zemaljskog hodočaštva, svršetak
vremena milosti i milosrđa
koje mu Gospodin pruža da
ostvari svoj ovozemni život
prema Božjem nacrtu i da
odredi svoju konačnu sudbinu


Ne čudite se tome jer dolazi čas kad će svi koji su u grobovima čuti njegov glas. I izići će: koji su dobro činili- na uskrsnuće života, a koji su radili zlo- na uskrsnuće osude.
Iv 5, 28-29



Post je objavljen 09.10.2005. u 17:41 sati.