Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lacerveza

Marketing

PUSTITE IH NEKA ŽIVE!!!

Oprostite mi što vam ovo tako kasno pišem, nisam imala kad prije...

8. 10. (sutra!) će se održati prosvjed protiv pokolja dupina, ispred Japanske ambasade u 12 sati. Adresa je J.R. Boškovića 2. To je dio grupnog protesta više od 30 zemalja i 60 udruga. Protest je upućen japanskoj vladi i narodu Japana. Cilj je spriječiti izdavanje dozvole za planirani stravični pokolj dupina u japanskim morima, što Japanci ritualno čine več godinama. Svake godine se na takav način ubije više od 20 000 dupina i kitova. JAPAN JE JEDINA ZEMLJA U KOJOJ JE KITOLOV JOŠ LEGALAN!! Razlog zog čega ovakav teror još nije spriječen je to što japanski ribari nailaze na vrlo malo protivljenja iz svijeta i to što večina japanske javnosti "ne zna" da se ovakavi zločini oupče događaju.
Opravdanje ribarima za katastrofalna ubojstva dupina je da je to, kako oni sami kažu, "uništavanje štetočina jer dupini jedu previše ribe". Za jednu zemlju u kojoj ima stvarno puno visoko obrazovanih ljudi, to je stvarno sramotno. To da su dupini štetočine i da iz nekog razloga ugrožavaju ljude jer "jedu previše ribe" nije istina! Jedine štetočine u ovom slučaju su ljudi.

Dupini su jedne od najinteligentnijih bića na Zemlji, i po mom mišljenju su inteligentniji i od ljudi. To što nemaju visoko razvijenu tehnologiju, kao ljudi, ne znači da su manje inteligentni, jer inteligencija, ako niste znali, dolazi u različitim oblicima. Postoji matematička, socijalna, retorička, inteligencija za prirodu, sport... Evo zašto tako mislim.

Dupini žive u velikim, obiteljskim skupinama u kojima se mogu naći tri ili čak četiri generacije (za one koji ne kuže npr. prabaka, baka, tata, unuk). Skupinu predvodi obično najstarija jedinka, ona s najviše iskustva. Međusobne veze dupina u skupini i obitelji su vrlo snažne, a često ostaju zajedno cijeli život. Komunikacija im je na visokom nivou. Koriste se jedinstvenim jezikom škljocaja i različitih zvižduka, a svaka grupa ima i svoj dijalekt. Ako netko još sumnja i kaže da za pamet moraš imati i velik i dobro razvijen mozak, hehe, oni ga i imaju, čak i više nego ljudi! Dupini su jako znatiželjni i istražuju svoju okolinu i zbog toga razumiju svijet koji ih okružuje i procese koji se događaju oko njih. Vide uzročno-posljedične veze i tako s lakoćom mogu riješiti zadatke koje im ljudi u zatočeništvu zadaju. Još neke zanimljivosti vezane za dupine su: koriste se eholokacijom (kao šišmiši) da lakše pronađu ribe sktivene u pijesku, kod njih ne postoji fizičko kažnjavanje pojedinaca, pogotovo ne djece, međusobno se ne tuku nego im je nadmetanje lupanje repom po površini vode i slično, ako je pojedinac u nevolji oni mu pomognu, i također ako se jedan nasuče na obalu ostali ostaju u blizini i ne žele ga napustiti čak ni kad mu nema nade. I još zanimljivije je to što je primječeno da se znaju seksati iz zabave a ne samo zbog očuvanja vrste, a čak su i neke homoseksualne aktivnosti zabilježene. To dokazuje da imaju visoko razvijeno društvo, a ja bi se susdila reči i civilizaciju, i da im čisto preživljavanje nije primarno u životu, pa se zbog toga ne moraju razvijati fizički, nego mogu energiju i vrijeme trošiti na razvijanje inteligencije i mozga, a timese razvijaju i međusobno kao društvo. I još nešta. Dosad nije zabilježen nijedan napad nekog dupina na čovjeka. Baš naprotiv, dupini su znali spasiti brodolomce i ljude u moru od utapanja ili napada morskih pasa...
I onda tko je tu štetočina?! Dupini ili mi? Tko tu koga terorizira i ubija? Stvarno žalosno...
I zato vas zbilja molim da svi koji mogu odu na taj protest i da bar pokušaju učiniti naku razliku. Jednostavno nije u redu da takvo nešta ostane neprimječeno ili ignorirano!

I budući da japanski ribari tvrde da neće ubiti niti jednog dupina bez odobrenja vlasti, to znaći da ako dođemo u što večem broju možemo spriječiti te užasne pokolje! Ako nekog zanima nešta više, neka ode na www.prijatelji-zivotinja.hr.

Meni je stvarno užasno žao što neću moći prisustvovati, jer moram ići na blesavi izlet s razredom i nema ne cijelu subotu i nedelju. Prvo sam mislila da bi mogla ić na izlet, da bi moglo biti i dobro (jer će jedan moj frend ponjet gitaru, samo zato...) i već sam platila i nemogu više otkazati (nebi mi vratili onih 460 kn koje sam morala dati za to, a ne želim im dati pare sam tak!), a sad kad vidim što sve propuštam... To si nikad neću oprostiti! MOLIM VAS SVE DA IDETE UMJESTO MENE!! Pljiz!


Sad bi stavila neku sliku, ali Blog OPET ne radi kak terba!! Ma vidjet ćete i dovoljno na prijateljima životinja, a kad poprave Blog stavit ću i ja.


Ako se ne borimo sada,
doći će uskoro vrijeme,
kada neće ostati ništa vrijedno borbe.


Six Pack - Delfinov let

Zagledan u ponor slanog doma svog
delfin je sanjao kako leti svoj čudesni let
zaljubljen u nebo eto takvim se rodio
previse tih i skroman da bi njegova priča obišla svet
i uvek kad bi pomislio kako krstari albatros
sekao je pučinu ko adrenalin što sece mu krvotok
širio je krila da dohvati božji svod
al ta su krila bila dovoljna tek za pokoji kratak skok
neki dođu srečni pa tako i odu
on je pripao taboru drugom
i tog je dana smrknut okean
izneo telo skrhano tugom
stepam svoje rane dok provodim dane
između želja i istine
logike ponestaje, rebus ne prestaje
da mi para vijuge
pravila ne važe, moj prijatelj kaže
da sve više veruje
da čudne su sile podigle vile
da nas grešne razonode
ja stojim po strani i čekam da vreme nacrta put do sna
al kao delfina bukagije dubina
sve vise me vuku ka verdbi dna
da li sam to ja???????????



Los Fastidios – Animal liberation

Io vorrei sapere dov'č scritto
che per gli animali non esiste alcun diritto
FIGHT FOR ANIMAL FIGHT 2X
Io non posso piů restare indifferente alla violenza
sul mondo animale in nome della scienza

Basta ai vostri esperimenti piů diritti agli animali
apriremo quelle gabbie vili ecocriminali
Animal Liberation Animal Liberation
Animal Liberation World

Milioni di animali torturati ogni giorno
per il business della moda dell'industria e dei suoi boia
FIGHT FOR ANIMAL FIGHT 2X
Il tuo diritto all'eleganza non puň certo prevalere
sul diritto di sopravvivenza di un essere vivente

Ammassati su quei camion senza il minimo rispetto
gli indifesi piů indifesi che san giŕ di andare a morte

Io vorrei sapere dov'č scritto
che per gli animali non esiste alcun diritto
FIGHT FOR ANIMAL FIGHT 2X
Guardo in quegli occhi tristi chiusi dentro quelle gabbie
Stop a questa crudeltŕ, piegheremo quelle sbarre!


Post je objavljen 07.10.2005. u 18:29 sati.