Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

3. turnir go-sekcije O. Š. 'Jurja Habdelića' – 03. 10. 2005.

S zanimanjem sam očekivao posjetu radu go-sekcije danas. Za starije igrače na ovoj škole, kyueve, već znam koji će uglavnom biti. Stara je to škvadra Habde. Moje zanimanje je bilo usmjereno prema novima, koji će iskazati na taj način zanimanje za ovu igru. Obišao sam sve treće razrede, ali prosli puta nitko od njih nije došao. Tko li će od njih danas doći?
Od straijih bilo ih je desetoro tijekom ova dva školska sata. Nisu stigli svi baš na početak. Bilo je onih koji su stiglki kasnije i uključili se u natjecanje kao Jan, Marcela i Mišel iz susjedne škole E. Kvaternika. Rešat je morao dva kola oprije kraja napustiti rad go-sekcije. Razlog tome su školski sati. Neki su imali nastavu šesti sat, a nama je to prva polovina rada.
Pogledajmo kako su igrali stariji.
Igrali smo go na 13x13 - handicap po razlici u kategorijama podjeljenoj sa 3.

1. Matej Zakanj 5.a razred 9. kyu 5 bodova i sos 12
2. Antonio Pavlović 5.a razred 20. kyu 4 boda i sos 13
3. Josip Štajdohar 6.e razred 25. kyu 3 boda i sos 13
4. Tin Gregorek 6.e razred 6. interna kategorija 2 boda i sos 15
5. Nino Horvat 8.e razred 4. interna kategorija 2 boda i sos 12
6. i 7. Jan Gregurek 3.c razred 6. interna kategorija i Marcela Kovačić 4.b razred 24. kyu 2 boda i sos 1
8. Josip Kordić 3.b razred 6. interna kategorija 1 bod i sos 17
9. Mišel Zrnić Kvaternik 4. interna kategorija 1 bod i sos 7
10. Rešat Ninaj 8.c razred 4. interna kategorija bez bodova i sos 5
Nije bilo napredovanja u kategorijama.
Matej je ponovo bio superioran i pored davanja prednosnih kamenova u svim partijama. Moglo bi se reči da je Matej ovdje zakon.
Antonio je u ovoj konkurenciji očekivano drugi. Marko Vračan je prestao dolaziti, pa mu nema zasada tko ugroziti drugu poziciju.
Josip Štajdohar je u izravnoj partiji pobjedio konkurenta za treću poziciju Tina i time je i osvojio.
Mišel iz susjednog Kvaternika je zainteresiran za go i iskoristio je spoznaju da se ponedjeljkom igra u Habdeliću. Došao je na drugi sata rada sekcije i odigrao tri partije. Dobio je samo jednu, ali je bilo novih znanja.
Pogledajmo što se zbivalo u turnirima početnika.
Atari-go prema kategoriji na 9x9 – 1. turnir
1. Lucija Lamešić 4.a razred 1. interna kategorija 8 bodova
2. Besart Ninaj 6.e razred 2. interna kategorija 7 bodova
3. Borna Azenić 4.a razred 1. interna kategorija 5 bodova
4. Dorian Azenić 4.a razred 2. interna kategorija 4 boda
5. Maja Marinić 4.a razred 1. interna kategorija 3 boda
6. Tomislav Povrženić 4.a razred 1. interna kategorija 2 boda
Atari-go prema kategoriji na 9x9 – 2. turnir
1. Lucija Lamešić 4.a razred 1. interna kategorija 9 bodova
2. Iva Radman 3.a razred 1. interna kategorija 8 bodova
3. Borna Azenić 4.a razred 1. interna kategorija 6 bodova
4. Maja Marinić 4.a razred 1. interna kategorija 4 boda
5. Dorian Azenić 4.a razred 2. interna kategorija 3 boda
6. Tomislav Povrženić 4.a razred 1. interna kategorija 1 bod
Nove kategorije: 2. interna kategorija: Lucija Lamešić

Na početak rada su došli samo učenici 4.a razreda uz Besarta, koji je učenik šestog razreda. 4.a razred sam posjetio početkom prošle školske godine i upoznao sam ih s goom kroz jedan školski sat. Tada se nitko nije pojavio u radu go-sekcije. Zapamtili su i nakon godinu dana su ovdje. Tko zna možda će i netko od današnjih trećih uraditi tako. Sada nikoga od njih nema.
Do kraja prvoga školskoga sata kompletirali smo natjecanje u kojem su od šestoro igrali svak sa svakim. Lucija je kao i prošli ponedjeljak dominirala. Osvojila je prvo mjesto uz osam pobjeda od deset odigranih partija. Već je pokazala zrelost za prelaz na jaču 2. internu kategoriju. Drugi je bio Besart, koji je trebao zarobljavati dva kamenčića. Igrao je prošle godine, mada neredovito, i osvojio tu kategoriju. Braća Azenić su osvojili sredinu turnirske tablice.
Krajem sata Besart odlazi na trening, a dolazi ipak netko iz trećih razreda. To je Iva Radman iz 3.a razreda. Imali su šesti sat, pa je uspjela doći tek na drugi dio. Imamo dovoljno vreena za odigravanje još jednog turnira atari-goa sa šest natjecatelja.
Ponovo je Lucija pobjedila. Ovaj puta je čak bila još uspješnija. Sa 9 pobjeda iz deset partija. Nikakove dvojbe više nema. Od slijedeći puta će ona trebati zarobljavati dva kamenčića za pobjedu jer će biti 2. interna kategorija. Ugodno je iznenadila Iva. Ovo je bio njen prvi turnir atari-goa. Uspjela je čak jedina zadati poraz Luciji u jednoj od njihovih dviju partija. Osvojila je drugo mjesto. Još jedan dobar rezultat i ona će također preći u 2. internu.
Borna je opet treći, a Maja igra sve bolje ostvarivši jednu pobjedu više nego u prvom turniru i bila je jedno mjesto više na kraju drugog turnira.
Bilo je tako ovaj ponedjeljak u Habdi. Ovdje smo ponovo slijedeći ponedjeljak. Pitam se da li će doći još netko iz trećih razreda. Kada sam bio u tim razredima bilo je veliko zanimanje za ovu igru.
Pripremio bl. Muradenu


Post je objavljen 07.10.2005. u 07:47 sati.