Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/trip

Marketing

Figurativni šahizam


Ako zagrebeš crnu figuru vidjet ćeš da je ispod njene crne boje bijela duša drveta od kojeg je načinjena. Što nam to kazuje?
Podjela u stvarnosti nije izvanjska. Ne igraju vanjski znakovi . Sve figure, i crne i bijele, iznutra su zapravo do pola bijele, od pola crne i bitka između crnih i bijelih vodi se u svakoj od njih, a ne vani, napolju., između jednih i drugih. Samo što na tu unutrašnju bitku ne može utjecati vaš smišljeni red poteza, jer, nisu samo te podijeljene snage u igri.
U igri je i polje po kojem se one kreću. Kad god stanu na crno polje, crni dijelovi u bijelim i crni dijelovi u crnim figurama, zli dusi u ljudima i zli dusi u zlim dusima dobivaju snagu iz tog tamnog tla, iz te mračne podloge. I obratno, kad god se oni nađu na bijelom polju iz toga tla dolazi potpora i podrška svijetloj strani u ljudima i svijetloj strani u zlim duhovima koji igraju tu igru. I tako ratuju na samo oni svijetlim i tamnim tajnama svojih bića nego i zemlja pod njihovim koracima. Kakav utjecaj mislite da će te ostvariti vi, svojim slabašnim potezima na takav tok zbivanja?
ČEMU IGRATI IGRU U KOJOJ STE NITKO I NIŠTA??


Post je objavljen 06.10.2005. u 16:09 sati.