Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogtemazo

Marketing

Oblici kreativnosti

Čitam neki dan post na Makajgotovom blogu gdje kaže kako se ulovio nečega što nije dugo radio. Crtanja. Odjednom mi sine kako sam nekad davno i ja volio crtati. Odmah se naravno zapitam kako to da sam odustao od toga? Pa ja sam to strašno volio. Razmišljam još malo i shvatim da mi odgovor stoji pred očima. Pa da! Jebeni kompjuter je krivac!

Ta mašina je jednostavno zarobila svaki dio moje kreativnosti. Kad god osjetim potrebu da nešto stvaram, moj mozak razmišlja - Što bih danas mogao raditi na kompjuteru? Web design? Grafiku? Video editing? Igrat neku strategiju? Programiranje? Blog? Mail? Internet? DivX? Gledat neki film? Seriju? I tako sve dok ne pronađem nešto što mi zvuči najprivlačnije. Uvidio sam kako s vremenom zanemarujem radnje koje sam prije obožavao. Danas ako to nešto nije digitalno onda je to nekako tlaka.

I tako prisjetih se svega što sam nekad radio. Jako davno. Ko dijete. Komp mi stoji na stolu preko 10 godina, ako ne ubrojamo Komodorca, mada sam i s njim guslao po Basicu. Volio sam radit s glinom. Jebeš mi sve ako se neću potrudit nabavit gline ovih dana i probat nešto brijat s tim. Idem prčkat po autu. Idem zaprljat ruke. Idem sam kočnice promjenit! Da, to bi bilo pametno. Mogo bi i sobu pofarbat u neku ludu boju. Jebote pa slobodan sam čitav tjedan! Ali najprije idem crtat!

Prošlo je sigurno 6 godina otkad sam zadnji put imao olovku u ruci. Nekim čudom nađem šiljilo i gumicu. Možda zato jer imam sestru koja ide u školu?:) Zapitam se kad sam zadnji put koristio šiljilo. Divim se kako dobro šilji. U moje vrijeme su bila sva neka usrana šiljila koja su lomila punte. Ovo šilji savršeno. Kako mi je frend uvalio par sezona Smallvillea, vrijeme provodim gledajući tu naivnu bajkovitu pričicu o mladom Supermanu, i nekim čudom sam je privolio iako je to daleko od mog omiljenog žanra. Izaberem meni najsimpatičniju glumicu i odlučih je probat nacrtat.

Najprije sam mislio crtat blogere sa zadnjeg okupljanja. Rekli su da ne žele da im slike izađu na blogu, al nisu rekli ništa za crteže. Ma rekoh, neću se zajebavat da slučajno ne pronađem konjsku glavu u krevetu:)

I nacrtah svoju ljubicmicu Lois Lane. Čak sam i zadovoljan s obzirom koliko je vremena prošlo. Evo pa ocjenite sami.



Erica Durance as Lois Lane (Smallville)




Post je objavljen 05.10.2005. u 17:04 sati.