Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zrinka

Marketing

...skroz običan dan...


Znate onu Ruslaninu pjemu, nemam-pojma-kakav ples? E, zamislite sada da vam u pola osam ispod jastuka (znači, jedno 5 centimetara od vašeg uha), na najglasnije moguće počne svirati ta pjesma!! E pa tako sam se ja danas probudila!!! Mislim ono, prijateljica me zove (u pol osam!!!) da me obavijesti da u pola deset neće ići sa mnom u grad. E da je bila ispred mene, a ne na telefonu fakat bih je gađala nečime…
A dobro… i tak, ja se lijepo dignem, operem si kosu (ovaj put mi je trebalo samo četrdeset i pet minuta) i upalim televizor. E to je bila velika pogreška jer nikaj što sam planirala nisam napravila. Prvo sam pogledala Eksploziv i Ekskluziv, onda sam malo išla pregledavati blogove, nazvala Doris i komentirala s njom kako je Dr. Stefan Frank morbidna serija (istovremeno je gledajući), onda smo prešle na Big Brothera (ne, ja to ne gledam) i skužim ja da je pola jedan, a u petnaest do sam trebala biti u školi. Ono brzo se pozdravim s Doris, osušim kosu, obučem se i odjurim u školu(zakasnila sam samo petnaest minuta), a dobro, to je ionako bila samo dodatna matematika(rješavali smo zadatke za prvi razred srednje škole, fakat ne mogu vjerovati da daju tako (pre)lagane zadatke))….
Onda smo još imali zemljopis, matematiku, hrvatski, fiziku (da, još jedan od onih sati kad mi Dora dođe: ˝Ajde, Zrinka zabavljaj ga dva sata i dam ti paket žvakaća˝ – inače to je vrlo lako. Otkrila sam to kada sam ga jednom prilikom putala kako su ljudi izmjerili brzinu svjetlosti, a on počeo govoriti punih dvadeset minuta. I tako mu ja svaki sat postavim dva do tri takva pitanja i nema njegovih gluposti (zvanih fizika), mislim, meni je fizika ok, ali njegova fizika je skroz nešto drugo.), biologiju (učili smo o pubertetu (da, to je ono razdoblje kada se ženski glas mutacijom mijenja iz ne u da)), još glazbeni (kak smo zajebavali ženu pljeskanjem – to je ono sustav kad god žena ne gleda u tebe počneš pljeskati, žena je pošilzila totalno, buahahah, i onda je još Močan provalio da kad god pijem Juicy sok da pijem njegovu spermu jer je to moćni napitak, a on se preziva Močan) i još dodatni engleski (rješavali smo školasko natjecanje od prošle godine – ako je to doista original ja ću ove godine biti prva na državnom…he, he).
Došla sam doma i sređivala si malo raspored i skužila da zbilja imam previše obaveza (a niti jedne se ne želim odreći). Mislim idem normalno u školu(izborni predmeti su mi vjeronauk, njemački i informatika) – to je svaki tjedan 27 sati nastave. Osim toga idem na dodatni hrvatski(jedan sat tjedno), dodatnu matematiku(jedan sat tjedno), dodatni i dopunski engleski(dva sata tjedno), dodatnu fiziku(jedan sat tjedno), dodatnu kemiju(jedan sat tjedno), flautu(dva sata tjedno), dodatni zemljopis(jedan sat tjedno) ples(dva sata tjedno) i informatiku u V. gimnaziji (četiri i pol sata tjedno) – što sve ukupno iznosi petnaest i pol sati. Kada se sve to zajedno zbroji ispada da na nastavi provodim četrdeset i dva i pol sata tjedno. Ako se uzme da jedan dan ima 24 sata, tj. pet dana ima 120 sati, na spavanje potrošim (najmanje) 40sati, ostaje još osamdeset sati, na nastavu potrošim 42,5 sati znači da ostaje još 37,5 sati, odnosno po danu 7,5 sati od koji četiri provedem na internetu, ostaje mi još samo 3,5 sata dnevno da jedem i učim (ha, ha). Još kada počnu natjecanja (imam namjeru ići na natjecanje iz hrvatskog, matematike, engleskog, fizike, kemije, zemljopisa i informatike (ukupno 7 predmeta)) fakat ne znam kako ću sve stići, tj. znam, izvlačit ću se s nastave, kasnit (po običaju) i ići za onim uobičajeni životnim pravilom: Zašto odgoditi za sutra nešto što možeš odgoditi za prekosutra.
I još mi se nekaj danas dogodilo. Pošalje meni Aida, frendica iz razreda, preko ICQ-a poruku da joj riješim zadatak –4(6xya+2)2 i ja joj ga riješim i pošaljem rješenje: -144x2y2a2 –16 i ona mene počne uvjeravati da je to meni krivo i da to ne smije biti negativno jer to njoj drugačije piše u bilježnici. Misli, Aida, tko bolje zna matematiku, ti ili ja? Pa nemreš mi to raditi…

P.S. laptop mi još nije došao pa one slike najvjerojatnije dolaze sutra.

P.P.S. Ko je lud ne budi mu komparativ.


Post je objavljen 05.10.2005. u 00:42 sati.