Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

1. turnir ove školske godine u O.Š. 'E. Kvaternika' Velika Gorica – 30. 09. 2005.

Kreće i poslijednja školska go-sekcija na osnovnim školama Velike Gorice u ovoj školskoj godini. Ispalo je da petkom radi go-sekcija u Kvaterniku. Za početak rada je zakazano vrijeme poslije petoga školskoga sata poslijepodne, a to je u 18:25. Za rad dobivamo peticu (učionica broj 5 u kojoj smo uobičajeno radili ranijih školskih godina)
Zanimalo me koliko će djece doći ovaj puta. Obiđena su sva tri treća razreda sa po jednim satom goa i dejca su pozvana na rad go-sekcije. Bilo ih je na kraju šestero od ćega troje iz trećih razreda.
Pogledajmo, kroz završni redoslijed na turniru, što se tu zbivalo. Igralo se atari-go prema kategorijama svak sa svakim po dvije partije.

1. Mario Braica 7. a razred 2. interna kategorija 9 bodova i sds 34
2. Ivana Dević 3. a razred 3. interna kategorija 8 bodova i sds 31
3. Mišel Zrnić 4. interna kategorija 4 boda i sds 17
4. i 5. Ante Pavlović 6. a razred i Filip Šoić 3. a razred obojica 1. interna kategorija 4 boda i sds 10
6. Filip Bogović 3. a razred 1. interna kategorija 1 bod i sds 4
Sds je zbroj bodova pobjeđenih protivnika za svaku odigranu partiju.
Iznenadio je dolaskom Mario koji je ovdje igrao prije četiri godine. Tada je bio treći razred i došao je na prvo druženje u go-sekciji. Bilo nas je tada više na prvom tadašnjem turniru atari-goa. Odigrao je taj turnir i pobjedio. Odigrao i prekinuo dolaziti. Pojavio se nešto kasnije još samo jednom. Evo ga tu nakon četiri godine. Nije zaboravio ovu igru. Vuklo ga je nešto i došao je i opet pobjedio. Na kraju je kazao da mu je ovo treća go-diploma. Vidim, čuva ih. Očito mu znače nešto. Jedino mu je Ivana uzela bod i to u prvoj partiji koju je odigrao nakon četiri godine. Trebalo mu je malo da se uživi.
Ivana je u trećem razredu, ali je igrala dok je bila u prvom razredu uz svog starijeg brata i ima već i 3. internu kategoriju. To iskustvo joj je pomoglo da bude u vrhu bod iza pobjednika, a četiri ispred pratitelja.
I Mišel je od ranije. Igrao je prije dvije godine. Vidim da je ovdje bilo učenika koji su čekali da se go vrati na njihovu školu.
Preostaloj trojici: Anteu, i dvojici Filipa je ovo bilo prvi puta. Igrom će i oni postati jači i vještiji. Ante Pavlović i Filip Šoić su pobjedili iste protivnike, a međusobno igrali nerješeno 1:1. Nije bilo kriterija koji bi ih razlikovao po uspješnosti na ovom turniru. Tao je ostala djelidba 4. i 5. mjesta.
Slijedeći petak je proslava Dana kruha i neće biti redobnog programa u školi, a time otpada i rad go-sekcije. Tako smo ovdje opet za 14 dana.
bl. Muradenu

Post je objavljen 02.10.2005. u 20:41 sati.