Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Animacija u gou trećih razreda O.Š. 'Eugena Kumičića' Velika Gorica – 29. 09. 2005.

Jutro je utorka 29. rujna. Odlazimo Zvonko i ja put Kumičića. To je bivša Zvonkova škola, a u nju su išla i sva moja djeca. Nekako je osjećamo svojom. Imamo ujedno za ponedjeljak dogovoren i dolazak u 3.a razred u Kvaterniku. Tamo je to jedini treći razred jutarnjeg turnusa.
Odlazimo prvo, kako je i red, do ravnatelja Kumičića. On nažalost nije stigao, pa nas gđa. pedagog upućje na njegov najavljen dolazak u 9:00. Doći ćemo nešto kasnije. Kratimo vrijeme u kafiću u neposrednoj blizini. Ja kavu s mlijekom, a Zvonac standardno čašu vode.
Vraćamo se u školu i bi kako je rečeno. Slijedi ugodan razgovor s ravnateljem. Pričam o neuspjehu prošle sezone u školi što se goa tiče. Bilo je to vrijeme nedostatka prostora zbog renoviranja otvorenog učilišta. Škola stranih jezika je tada djelovala u ovoj školi i bile su zauzete skoro sve učionice. Razgovor nam prekida školsko zvono. Gđa. pedagog nas odvodi u malu zbornicu gdje se sastaju učiteljice prva četiri razreda. Odmah imamo dogovorene ulaske u treće razrede. Dva su u jutarnjem turnusu. Gledamo satnicu i vidimo da poslije drugog od ova dva imamo kratko vrijeme za odlazak u Kvaternik i odlučujemo 10 minuta ranije završiti.
Treći sat smo u 3. d razredu. Krenula je priča. I opet ja kao da neznam stati. Zvonko pomaže dodavanjem, postavljanjem kamenčića na ploču i tu i tamo ponekom riječi u suglasju s mojim predstavljanjem igre. Nažalost ovdje nismo stigli zvati djecu na ploču da igraju partije, jer smo žurili u 3. e razred, gdje nam je učiteljica rekla, da možemo doći čim smo tamo gotovi, bez obzira na školsko zvono. To se međutim nekako poklopilo.
Sve se nekako slično odvijalo i u 3. e. Zvonko gleda na sat i procjenjuje da imamo još i vremena za izlazak jednoga para pred razred na pokaznu ploču odigrati jednu atari-go partiju. Bila je to partija:

Arijana – Zvonko 0 : 1.
Žurimo put Kvatrenika. Meni ostaju još tri razreda u Kumičiću, ali to je popodnevni turnus. Zvonku ostaje odmor za sutrašnji operativni zahvat kile.
Došao sam ponbovo ovdje nešto prije 14:00. U maloj zbornici nalazim učiteljice trećih razreda ovoga turnusa, ali one ne mogu danas ustupiti satove. Dogovaramo se za utorak ujutro. Ostali su nam još 3.a, 3.b i 3.c .
I pored svega danas krećemo s radom go-sekcije. Manje od pola predviđene djece je upoznato s goom ovdje. Rečeno im je za rad sekcije danas i tu je sve na ovaj način spremno.
Na slici uz post je primjer koji je Zvonko stavio djeci kao zadatak na pokaznoj ploči.
Izvjestio bl. Muradenu


Post je objavljen 02.10.2005. u 03:42 sati.