Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pegy

Marketing

Kada Dalmatinac postane "paun"

Ima jedan tip, Dalmatinac porijeklom, preciznije iz Primoštena, nekih 60-ak godina otprilike, koji živi u mojoj ulici. Možda ovo porijeklo ne bi bilo toliko bitno, ali njemu je to status-simbol. Jer, Dalmatincima je inače ego malo veći i to je dio njihovog šarma (znam jer imam doma takvih :)), ali ovdje nije riječ o malo. :)) Inače ne bi bio važan ni izgled, ali u ovom slučaju također je. Tip ima jedno metar i devedeset, preko sto kila, a glava ... hehe ... rekla bih kao lubenica od jedno 5 kila. :))) Ali to nije sve. Njegov hod je lagano usporeni, onako paunovsko-«gospodski» s dozom ironije kad se bilo što «mušičastog» karaktera nađe u njegovoj blizini.

No, nije to ono što me inspirialo na današnju priču. Jer, zapravo je nešto puno gore. Gore za moj pojam jer «ja u ljubav vjerujem». Izlazi on danas iz busa. I izlazi njegova žena. Gospođa, prosječna, vidi joj se seljačko porijeklo, ali ni to nije bitno. Bitno je da on kad hoda ulicom, kad izađe iz autobusa ili auta, ma gotovo uvijek kad ga vidim, ima samo taj seljačko-šepurasti hod, a ona ide otprilike dva metra iza njega. Onako tipično pseći i da se zna ko je «gazda». Ono što se pitam je kako netko može trpjeti desetljećima takav odnos u kojem čak i nama ljudima koji o njima ne znaju ama baš ništa, mogu po tome vidjeti – sve samo ne ljubav. Možda se stvarno varam, možda ju doma obasipa ljubavi kakvu ja teško mogu zamisliti, ali čisto sumnjam u tako nešto.

Nisam od onih feministica koje žele biti jednake muškarcima, jer ja i ne želim biti jednaka. Jer nisam jednaka. Ali to je za jedan drugi post. :)) Kao što nisam od onih koji će dozvoliti gaženja bilo koje vrste. S druge strane, ne mislim da se buketima, srcima i licemjernim izjavama dokazuje ljubav. Ali ne bi li ljubav trebala biti i poštovanje? Ja u ovom slučaju vidim samo odanost jedne strane prema drugoj onakvu kakvu ima pitoma i draga životinjica prema svome gospodaru.
Ljubav je ipak više od toga. Barem bi trebala biti.


Post je objavljen 13.02.2005. u 15:35 sati.