.
,ddadd.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ddadd

Marketing


.
"Obične" stvari
.

Danas sam za doručak išao otvarati mlijeko, ono 'Dukatovo' sa bijelim čepom što se 'odšarafljuje'.
Okrenuo sam jednom i čep mi je ostao u ruci!

Nisam se puno dao smetati i otvorio sam mlijeko sa strane te si ga ulio u kavu. Sjeo sam i odsutno primio čep...okrenuo sam ga skupa sa svim tim navojima naopako, stavio na površinu stola i zavrtio...kako se lijepo vrti, kao pravi zvrk! Onda sam ga krenuo odšarafiti. Odšarafim ga, gledam u navoj i skužim kako inteligentno ima zaporku i na čepu i na navoju - kad zašarafljujemo zaporka škljocne i čep se više ne može otvoriti nego uz primjenu lagane sile!
Slučajno sam primio navoj sa donje strane i osjetio pomak. Skužio sam da je zaporka na navoju u stvari treći dio čepa, ona se ušarafljuje sa unutarnje strane navoja!

Da li ste ikad pomislili da je najobičniji glupavi čep za tetrapak u biti složeni mehanizam od tri različita odvojena uklopiva komada plastike!

Tetrapak je izgleda u trenutku kupnje potpuno neotvoren!!!! Samo je krug u kojem će biti rupa kroz koju će curiti mlijeko oslabljen na svom obodu! Treći dio čepa (onaj koji se nalazi u navoju) na svom dnu ima tri 'oštra' plastična nožića i kad pokušavamo otvoriti mlijeko, zaporke na čepu prvo potiskuju taj treći dio da se vrti prema dolje i njegovi nožići (možda bi bilo bolje reći zupci) se usjeku u oslabljeni obod kruga te izrežu kružni komad tetrapaka! Sad je treći dio već dovoljno otišao niže da zaporka čepa može preskočiti njegovu zaporku, i hopa, mlijeko je otvoreno :D

A mi taj stroj za rezanje kartona samo hitimo u smeće...jer to je sasvim običan čep, zar ne?

:-)

Vaš Ddadd

Post je objavljen 30.09.2005. u 13:11 sati.