Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bigmamma

Marketing

Svaka je obitelj (ne)sretna na svoj način.

Svaka je obitelj (ne)sretna na svoj način.

Ivana je udana za uglednog ministra. Imaju dvije prekrasne curice, novaca kao u priči, kuću iz bajke s botaničkim vrtom i bazenom, nose isključivo odjeću s potpisom, voze skupa auta. On skoro nikad nije kod kuće a i kad je onda radi na kompjuteru ili je "na telefonu".
Nikada ne izlaze zajedno, osim na službena primanja, a oboje imaju ljubavnike.
Jesu li oni sretni ili nesretni?
Ovisi s koje strane gledamo.
Netko će reći da su sretni jer imaju sve blagodati lagodnog života, no netko će reći da takav život nema smisla jer oni po ničemu nisu "prava obitelj".

Svaka je obitelj (ne)sretna na svoj način.

Ivana je udana za električara, imaju dvoje djece, jedva spajaju kraj s krajem, odijevaju se na pazarima i u "običnim" dućanima, žive kao podstanari, ljetuju u bazenu iz Getroa u podstanarskom dvorištu, nemaju kompjuter a ni auto.
Ipak, svaku večer sjede zajedno za stolom, prepričavaju dnevne dogodovštine, sve probleme rješavaju razgovorom, jedu i smiju se.
Svaki se vikend šetaju gradom, djecu časte sladoledom a njihov sklad i ljubav više su nego očiti.
Netko će reći da su nesretni jer nemaju puno novaca, jer si ne mogu priuštiti luksuzan život i skupa putovanja, no drugi će reći da imaju mnogo više od većine ljudi.

Svaka je obitelj (ne)sretna na svoj način.
Isto kao i čaša od 2 dl u kojoj je samo 1 dl vode.
Netko je vidi polupunu a netko polupraznu.
Obje su teorije točne, no svaka od njih ovisi isključivo o oku promatrača.

Recept za univerzalnu sreću ne postoji jer hvala bogu, nismo svi isti.
Dok netko uživa u slobodi, novcu i dizajnerskim krpicama, drugome je za potpunu sreću dovoljan zagrljaj voljene osobe i dječica koja mu se motaju pod nogama.

Ipak, ni u prvom, ni u drugom, ni u najboljem ni najgorem scenariju ne pomaže ništa ako iz svega toga ne znamo izvući ono najbolje i uživati u sitnicama.

Post je objavljen 29.09.2005. u 13:46 sati.