Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maroons

Marketing

Što žene stvarno žele...?

Pročitao sam zanimljiv Leonidin blog o ocjenama koje muškarci dobiju na svojevrsnom testu ophođenja prema ženama...
Sjetio sam se tad jednog starog e-maila, stvarno je zanimljiv, šteta da ga ne podijelim s mojim članovima. Unaprijed se ispričavam, trebalo je prevest s engleskog, nadam se da je smisao sačuvan. Slušaj sad:

Mladog kralja Artura otme i zatoči vladar susjednog kraljevstva. Namjeravao ga je smaknuti, ali ga je zadivila Arturova mladost i ideali.
Zato mu vladar ponudi slobodu ako odgovori na jedno pitanje. Artur je dobio godinu dana da nađe odgovor na teško pitanje, a ako ne uspije bit će smaknut.

Koje je bilo pitanje?....Što žene stvarno žele?

To pitanje bilo je preteško čak i za najpametnije ljude tog doba, a za mladog Artura bila je to nemoguća misija.
Budući je i to bilo bolje od smrti, prihvati vladarev prijedlog da u godinu dana pronađe odgovor.

Vratio se u svoje kraljevstvo, i pitao svakog: princezu, svećenike, mudrace, čak i dvorsku ludu...pričao je sa svima, ali nitko mu nije mogao dati pravi odgovor.
Mnogi su mu savjetovali da se posavjetuje sa starom vješticom, jer samo ona može znati odgovor. Ali cijena bi bila previsoka, promislio je Artur, jer vještica je bila poznata u cijelom kraljevstvu zbog visoke cijene koju je naplaćivala.
Prođe tako godina dana, dođe zadnji dan, a Artur je još bio bez pravog odgovora. Nije imao drugog izbora već poći k vještici i pitati nju. Vještica je pristala dati odgovor, ali prvo je morao pristati na njenu cijenu. Stara vještica htjela se udati za Sir Lancelota, najplemenitijeg od svih vitezova Okruglog Stola i Arturovog najboljeg prijatelja! Mladi Artur bio je prestravljen. Vještica je bila grbava i ružna, imala je samo jedan zub, smrdila kao tvor, puštala čudne zvukove...nikad u životu nije vidio ružnijeg i odbojnijeg stvora...
Odbio je siliti svog prijatelja da oženi takvu rugobu i na sebe preuzme veliki teret.
Ali Sir Lancelot, kad je doznao za prijedlog, odluči razgovarat s Arturom. Rekao mu je da nijedna žrtva nije prevelika u usporedbi s Arturovim životom i očuvanjem Okruglog Stola.

I tako, vjenčanje je objavljeno a vještica je odgovorila Arturu slijedeće:
"Što stvarno žena želi jest...da sama odlučuje o svom životu."
Cijelo kraljevstvo je predahnulo, znajući da je to pravi odgovor i da će Arturov život biti pošteđen.
Tako je i bilo, vladar susjednog kraljevstva dao je Arturu slobodu, a vještica i Lancelot imali su veliko vjenčanje.

Kad je došlo vrijeme prve bračne noći, Lancelot uđe u spavaću sobu, bojeći se užasavajućeg prizora. Ali, što je ugledao... najljepša žena koju je ikad vidio ležala je pred njim na krevetu. Zapanjeni Lancelot se pitao što se dogodilo.
Ljepotica mu odgovori: "Ti si bio dobar prema meni kad sam bila vještica, zauzvrat ću se kao vještica pojavljivat pola dana, a pola kao ljepotica. Što bi više volio, lijepa po danu ili lijepa po noći?"
Lancelot promisli: "Tijekom dana prekrasna žena, da mi se svi dive, a po noći, u dvorcu, stara vještica...Ili bi radije ružnu vješticu tijekom dana, a ponoći prekrasna žena s kojom će uživati...hm..."

Što biste VI napravili?

U komentarima piše što je Lancelot odlučio. ALI...odlučite prije nego pogledate u komentare...u redu?

Post je objavljen 29.09.2005. u 13:15 sati.