Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

Dokaz da je covjek ipak postao od majmuna

Mislim da ce se od jucer 40 i kusur posto Amerikanaca ipak opametiti i odbaciti kreacionizam (a ne tamo se natezati po nekim sudovima u Pennsylvanii). U tome ce im uvelike pomoci britanska laburisticka stranka koja je jucer dokazala da je covjek ipak potekao od majmuna. Odnosno,
Gorila. Sad, da li je to uzasna kletva i vrijedjanje Gorila kao takvih, ne usudim se ni pomisliti. A tek kad se Darwin pocne vrtit u vlastitom grobu...

Covjek vise ne moze ni zucnut da politicari laprdaju gluposti, a da ih se odmah ne udalji, u'apsi i preispituje. Nadasve zgodno, moram priznati. Kao sto su jucer gorile (sa malim g) nemilice izbacile Wolfgang Wolfa, 82-godisnjeg clana laburisticke partije sa njihove godisnje konferencije. Sto li je jadni Wolfgang bio skrivio? Reko zivio onaj Arap sto ga svi traze? Zivili svi Brazilci ovog svijeta? Ili mozda Plasticne sise za sve! Nista od navedenog. Stari se Wolfie usudio dreknit Gluposti! tokom izuzetno kvalitetnog trabunjanja o Iraku ministra vanjskih poslova Jack Straw-a. Ni pet ni sest, evo ti gorila u flourescentno-zutim odorama s natpisom sekjuriti stjuard i marsh napolje, stono bi se reklo.

Ne samo to, nego izbacise i frajera koji se jedini usudio branit Wolfiea. Pustite starog covjeka na miru! A-a: gorile imaju super sluh. Oni su sismisi. Operiraju na visokoj frekvenciji. Sta sad ti tu imas branit onog odmetnika i neprijatelja broj jedan koji sigurno ne pije kakao navecer nego tko zna sto radi? Jos jedan marsh napolje.





I tako. Wolfganga su cak i u'apsili na par minuta pod izlikom velebnog i divnog i vrlo omiljenog Toncijevog zakona (kojeg je donio kad su ONI razdrmali London 7.7.) zvanog Anti-Terrorism Act gdje te mogu u'apsit kako im se cefne.

UK ima vladu. UK ima sve. UK napreduje. UK voli Brazilce. Obrigado Jack. Obrigado Tony. Pozivam Anarhiju da bezecira po par vjesala i za ove ovdje. Tek toliko.

Post je objavljen 29.09.2005. u 12:01 sati.