Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/guardianangel

Marketing

Muke po grašku

Dok čekam CSI kojeg su pomakli sa 23:00 na 23:30, valjda zbog nogometa, ispričat ću vam priču od neki dan...

Dan je počeo kao svaki drugi, buđenje u 07:10, zubi, umivanje, bus, posao...

No, da sad ne duljim, odlučio sam kupiti malo graška u konzervi kao prilog za ručak. Kao što sam pisao u jednom od prethodnih postova, nedavno sam se preselio u stan, i po prvi put živim sam. Što će reći da smo ja i lonac dva strana pojma. Nisam ništa u životu skuhao dok se nisam preselio. Ali mi ide dobro, ponosan sam na sebe.

No, da nastavimo s graškom. I dođem ja u stan, ogulim krumpir, pripremim meso, i sada uzmem konzervu.........

A gdje je otvarač? Kako otvoriti sada taj komad lima?

Međutim, to mi nije bio neki problem. Nakon desetminutnog traženja otvarača među stvarima svojih cimera otvorio sam konzervu nožem. Da bilo mi ga je žao istupiti zbog dvije žlice graška. Ali, glad je vrag...

....opaska..... sada pak na teletekstu piše da je CSI u 23:20.....

I stavih grašak kuhati. I kuha se on, kuha, i nakon nekog vremena probam ja. Fali neki začin, hmmmm....
Stavim sol.
Kuham.
Probam: ne, još uvijek nešto fali. Stavim Vegetu.
Okus se je drastično poboljšao, ali još nije bilo gustog umaka.

Nakon kratkog razmišljanja odlučih staviti pelati (jako kratkog razmišljanja). Kad sam kušao, brzo sam ga izlio nazad van. Nikako se ja sjetiti što trebam staviti za gusti umak (da, sjetio sam se....brašno... tada se nikako nisam mogao sjetiti te živežne namirnice).

Onda sam ponovo nalio novu vodu u grašak i nastavio kuhati, dok se nije skuhao.

Kad sam sve stavio na tanjur i počeo jesti, grašak je bio tako slan, ono užas slan. Ali ja nisam primjetio sve dok nisam pojeo do kraja. Bit će lakomost na djelu. Ili mi je u podsvjesti ostala moja draga nona: "se čaj na pijatu moraš pojist!!"

Ali, sve u svemu, bilo je dobro za prvi put. Mislim, nisam zapalio ništa, prekuhao, utopio... Sada sam malo pametniji što se tiče dotične teme. I da, moram kupiti otvarač za konzerve.

I to je bila moja mala priča o grašku.

I na kraju pitanje: zašto se emisija "Na rubu znanosti" prikazuje na rubu termina prikazivanja programa?

Post je objavljen 28.09.2005. u 23:30 sati.