Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bly

Marketing

Your Six Must-Have Friends????

Friends are like shoes -- and not just because both pals and the perfect pair of pumps can bring you profound joy. Friendship experts agree: Just as your favorite old sneakers aren't perfect for every occasion, neither is every friend. It's crucial to have a colorful assortment of friends -- from comfy to professional -- to match the varied parts of your life.


Prijatelji su kao cipele - nisu svi za svaku priliku! Danas na msn lifestyle-u kažu tako. Inače volim ove prosvjetljavajuće članke. Kao "Tajne uspješne veze!" ili "Vaši snovi su isto važni kao i njegovi". Možda i nekome ti članci pomognu. Jednostavno ima trenutaka u životu kada nam se upalelampice tek poslije čitanja ovakve vrste texta. Meni se lampice obično upale godinu dana poslije čitanja texta, ali ... o-tom-po-tom...

Kolege sa posla. Na prvom su mjestu. Kolege sa fax-a, iz škole i sl...Valjda se misli i na njih. Vjerovatno jer sa njima provodimo najviše vremena. (Čitala sam samo podnaslove.) Jako malo prijatelja takvih imam, ali imam brdo poznanika sa kojim pijem kafu svako pola godine:)

Pa onda ide..."mama-čije-djete-ide-u-isti-razred-kao-i-vaše-dijete". Ne mogu baš da nađem analogiju tu, ali valjda misle na nekoga ko je u istoj situaciji kao i vi. Ali, ta vas situacija veže više nego nešto veće...kao...Imam jednu prijateljicu čija nas situacija "duga-veza" po prilično zbližava i njeno iskustvo mi je pomoglo par puta...Moja druga situacija...Nemam prijatelja koji ima isti problem kao ja, a bilo bi dobro naći ga..

Prijatelj kojeg znate oduvijek. Nemam ni njih. Sa jednom sam se dopisivala, ali izgubile smo kontakt, jer ipak živimo daleko i različitim životima. Svi moji prijatelji prije 16-te nisu više u BiH, tako da je malo teško ispuniti ovu kategoriju.

Hobi-prijatelj. Nemam neki poseban hobi, ali eto da vidimo...Astrologija - previše pasivni i "duboki" za moj pojam. Ježim se od tih furki "mistično" ili "mene niko ne razumije (treba poseban nivo duhovnog i intelektualnog razvoja da bi mogao pričati sa mnom...grrrr). Komp (ako se to može nazvati hobi, prije opsesija), ne znam nikoga ko boravi na net-u koliko i ja i...uopšte...Ups, shvatih da niko od mojih prijatelja nema stalnu e-mail adresu i da se tek u posljednjih godinu dana susreću sa misli "odoh potražiti na netu", ali još uvijek ne koriste (a ni ne razumiju) riječi kao što je "proguglati" ili "lol"...Još jedan hobi...TV, tačnije filmovi, serije, dokumentarci i sl. Opsjednuta sam tim, a pored brata nemam s kim pričati o tome. Dobro i Dragi je tu:)

"Direktno-govoreći-prijatelj"...Onaj koji vam sve saspe u facu, bez straha da ćemo se naljutiti. Nemam ni njih. Čak mi ni roditelji ne smiju (tačnije, izbjegavaju moje durenje poslije) reći sve baš. Kažu, slatka laž je 1000 puta bolja od istine...

I..."Feel good friend" E takve volim. A takvih je nestašica. Rijetko će iko reći kako sam lijepa danas ili svježa. Uvijek ja moram prva dati kompliment. Nema veze. Ali, volim i one poslije kojih se osjećam kao da sam mlađa 10 godina. E, ovi su najbolji.
Imam dosta onih, ustvari imala sam, poslije kojih se (kada odemo na kafu i sl.) osjećam kao govno. Makar ne rekli ništa konkretno. Nedavno me je prijateljica nazvala misleći da će me obradovati sa jednom novosti, pretpostavljajući da ...Na ono, pretpostavila je da sam dole, a kada je shvatila da sam se digla, ona se spustila. Ali, baš vidno se sjebala jer me nije zatekla dole? Hmmmm????

Eto, raspisah se...a mogla sam samo linkati članak:P


Post je objavljen 28.09.2005. u 21:57 sati.