Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

2. turnir go-sekcije O. Š. 'Jurja Habdelića' – 26. 09. 2005.

Što se starijih igrača ove škole tiče, ovo im je bio drugi turnir ove školske godine. Ovaj puta ih je bilo malo više nego prošli puta. On novih iz trećih razreda, i bez obzira na animativne satove u nastavi tijekom dana, nikoga nije bilo. Trećaši iz poslijepodnevnog turnusa nisu još obavijestili roditelje, a jutarnji su se vjerojano zaigrali i na go zaboravili. Kod djece je to normalno. Njima je to kao nešto u školi, a igra na livadi je ipak prioritenija, kada oni odlučuju. Jednom kasnije će ponetko od njih doći. Potruditi ćemo ih još podsjetiti na go informativnim listićima koje ćemo kopirati i podjeliti ih po trećim razredima. Tako će se sjetiti pokazati to i roditeljima.
Ipak je bilo novih. Prošlogodišnji treći razredi su sada četvrti. Došle su tri djevojčiće četvrtih razreda. Čule su da je go i dalje u školi i da se kreće od početka. Propustile su prošle godine, pa krenuše ove. Dobro nam došle djevojčice.
Igrali smo go na 13x13 - handicap po razlici u kategorijama podjeljenoj sa 3.
Pogledajmo krajnji redoslijed starijih:.

1. Matej Zakanj 9. kyu 5 bodova i sos 13,0
2. Antonio Pavlović 20. kyu 4 boda i sos 11,0
3. Tin Gregurek 6. interna kategorija 3 boda i sos 14,5
4. Lucia Prvonožec 23. kyu 3 boda i sos 9,5
5. Josip Štajdohar 25. kyu 2 boda i sos 16,0
6. Marcela Kovačić 24. kyu 1 bod i sos 15,5
7. Stjepan Pavlović 25. kyu 1 bod i sos 7,0
8. Nino Horvat 4. interna kategorija bez bodova i sos 3,0
Napredovanja u kategorijama nije bilo.
Matej je još jednom pokazao da je daleko najjači na školi u gou. Svima je davao veliki broj prednosnih kamenčića i sve je uvjerljivo pobjedio. Antonio je tik do njega. Kada nema Marka i Luke Vračana, on je drugi igrač škole. Tin pokazuje zrelost za kyu-kategoriju. Redovno je trik do vodećih. Potrebno je samo doći na velikogorički vikend-turnir i odigrati ga. Lucia je malo usporila s dolaženjem. Neko vrijeme je već nema na vikend-turnirima, ali je izgleda ipak odlučila igrati na školskoj go-sekciji. Josip se trudi, ali mu treba što više jakih partija. Marcela dobro igra, ali se uvijek nešto desi zbog ćega izgubi partiju. Stjepan bi najradije nazad na atari-go. Zaigran je i ne razmišlja puno. Glavno mu je da se igra, a kako i nije puno važno. Nino je nakon prve partije, koju je izgubio, našao nešto zanimljivije i otiša sa sekcije.
Pogledajmo sada što su uradile nove djevojčice. Pridružio im se jedan Josip iz trećega razreda, koji je već igrao prošle školske godine i trebao zarobljavati po dva kamenčića za pobjedu. Jedna od djevojčica je morala otići, je tako ostalo dvije djevojčice i jedan dječak u turniru atari-goa na ploči 9x9. Svaki je igrao sa svakim po dvije partije. Na kraju je redoslijed bio:
1. Josip Matić 3.a razred 2. interna kategorija 4 boda
2. Nan Xi 4.a razred 1. interna kategorija 2 boda
3. Lucija Lamešić 4.a razred 1. interna kategorija bez bodova
Prije ovih međusobnih nadmetanja igrali su svi partije sa Zvonkom za vježbu.
Pokazao je Josip da njegovo znanje od prošle godine vrijedi. Mala Nan Xi je prije ovoga natjecanja sve vježbene partije od Lucije izgubila, ali je sada, kada je bilo važno pobjedila.
Nastavljamo slijedeći ponedjeljak. Očekuje se i veći broj trećaša.
Izvjestio Vaš bl. Muradenu

P.S. Kada opet dođem do vremena i interneta nastavljam s izvješćima.


Post je objavljen 28.09.2005. u 15:18 sati.