Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Columbo. Inspektor Columbo.

Danas mi sinulo što ovoj zemlji fali! Fali joj Columbo. Inspektor Columbo. Jer nema te nepoznanice, nema tog zločina, nema te tajne koju Columbo nije riješio! A nema ni te face, nema ni te sile kojoj Columbo nije stavio soli na rep! Dakle, traži se Columbo. Evo danas ga gledan, ni CIA ga nije zaustavila, toliko je moćan. Nitko nema muda ko Columbo, upanti nitko! Baš bi nam Columbo trebao da otkrije, ajde da sad ne spominjem bjegunce, više nam na uši izlaze, ali eto ako ne njih, barem da otkrije recimo - imovinske kartice naših političara i tajkuna... ili, ili još bolje – porijeklo njihove imovine. Evo na primjer ovom kicošu Sokol Mariću šta je gostovao kod Stankovića, da mu malo Columbo pronjuška kroz papire, da mu malo zaškilji na ono krivo oko - poljuljao bi se i ´Lepom´ Mikiju izbacivački ego, ne boj se. Jer Columbo je najjači, fakat!
Al´ovako, bez Columba, bez njegovih željeznih muda, e jebi ga – šanse da se pokažnjavaju rvacke pretvorbene pljačke jednake su šansama da vidimo gospođu Columbo. E moj inspektoru Columbo, rado te gledan, jak si, nema šta – prešiša si Nicka Praskatona, nije ti ni do koljena.. nisam toliko sigurna za Sherlocka, no ako ne i inteligentniji, fakat si simpatičniji od hladnog Holmesa, čuj on je ipak bija na igli, kužiš šta oću reć´, a i davija je onu violinu.
Dakle, onima koji nedjeljom ne prate ciklus Inspektora Columba pa im ništa nije jasno, Modesti poručuje da ne znaju što propuštaju. Columbo je zakon, barem je takva bila ova zadnja epizoda (ovisi o scenaristu). Priča je bila odlična, gluma samo takva, a već dugo nisam odgledala nešto duhovitije od prizora na benzinskoj pumpi.. dobro, dobro, ajde, osim onog Jambinog ´Časni sude zaštiti me od ovog siledžije!´. Preporučila bih gledanje reprize, HRT je obično daje dan-dva poslije u uru oko ručka, ali ne bih se zaklela da će tako biti i ovaj put. Ipak je to HRT kojem plaćamo masnu pretplatu, a koja ga opet nimalo ne obvezuje na točan i logičan TV program, kužite zar ne? Bože, sad zvučin ka TVkritičar, pozdrav kolega! ;D

Post je objavljen 25.09.2005. u 17:53 sati.