Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/buffyiangel

Marketing

Connorova krvava, užasna smrt

Novo poglavlje 'Feniksa' stiže u utorak (mislim). Nisam ovih dana stigla prevesti više od ovog kratkog fanfica. To je parodija, ali i kritika kako su se likovi iz Angela promjenili u nelogičnim smjerovima. O svemu što Matt govori u priči i uvodu se slažem s njim. Istina za neke stvari nisu krivi Joss Whedon i scenaristi. Oni su planirali gostovanje likova iz 'Buffy' u 'Angel'-u i obratno, ali 'Angel' se nakon 2. sezone preselio u drugu producensku kuću koja nije dopuštala ta gostovanja. Nisu čak smjeli ni spominjati imena likova iz 'Buffy'. Tako smo samo imali jedan offscreen susret Buffy i Angela nakon njenog vraćanja iz mrtvih. Ta zabrana se ukinula tek u 4. sezoni kad je gostovala Willow.

Inače meni je sladak mali Connor. To što želim poslati gladnog i bijesnog Angelusa na tinejđerskog Connora je druga priča.... Angel i Cordy - gdje je kemija?? Imao je više kemije (puno više) s Darlom, a seks s njom je bio "savršen očaj"(Ne u smislu lošeg seksa, nego što je bio rezultat duboke depresije). Cordelija kao najbolja prijateljica - trebali su ostati na tome.

- idiotska Nova Tv je pobrkala stvari - Buffyina 6. sezona je paralelna s Angelovom 3. ne 4. sezonom. Da se ne zbunite...
- nakrivljene riječi u priči znači da je lik naglasio te riječi u govoru
- pokretač radnje (plot device) - novi lik/stvar čija je jedina svrha da pokrene radnju kad scenaristi nemaju mašte za suptiliji način za zaplet s već postojećim likovima
- emetik - sredstvo koje potiče povraćanje
- rukavica Myhnegona - pojavljuje se u 3. sezoni Buffy kad ju je htjela uzeti ona otpuštena Čuvarica koja se pravila da ju je Vijeće poslalo da bude Čuvarica za Faith
- upozorenje - prilično krvavi fanfic kao što i naslov govori


Connorova krvava, užasna smrt
(The Bloody, Horrific Death of Connor)
by Matt



Predikat: R (Nasilje i općenita gadost)
Likovi: Cijela ekipa AtS-a
Vrijeme radnje/spoileri: Općenito 3. sezona AtS-a i nešto BtVS-a 6. sezone
Poricanje vlasništva: Ne posjedujem ih. Oni su od Jossa, WB (buu!) i UPN-a(hura!). Da barem mogu zarađivati na njima , ali ne mogu.
Sadržaj: Priča po željama mnogih. Naslov govori sve
Bilješka autora: Samo da kažem da nemam baš nešto protiv Connora. Da, on je pokretač radnje u ljudskom obliku. Ali on je sladak, pristojan pokretač radnje i zaplete koje on stvara su otprilike orginalni za razliku od Dawn ‘Ponovo Me Spasi Da Opet Mogu Biti Nezahvalno Derište’ Summers. Ako ostane dovoljno dugo da postane centar radnje vjerojatno ću se predomisliti. Kako bilo dobio sam par zahtjeva za ovakvom pričom otkad sam napisao "The Wonderland Option" (rješavanje Dawn op. prev.). Nekim ljudima nije drago što Connor uopće postoji, htjeli su da umre. Nemojte govoriti da ne podržavam svoje fanove.

----

Cordelia je pokucala na vrata Angelovog stana. “Angele? Halo? Jesi li unutra?”

Nije odgovorio, ali čula je kretanje. To joj je bilo dovoljno. Nije postojala privatnost kad si Angel –pa kad se seksa dođe do kraja svijeta za boga miloga – tako je samo upala unutra.

“Zdravo Angele. Samo sam svratila da napravim nešto slatko i majčinski dok ti zaneseno gledaš svog - oh, moj Bože!”

Sad, istina, da je Bog prisutan, Angel bi nesumljivo zaneseno gledao Njega/Nju/To. Ali Bog nije bio prisutan i ono što se događalo u Angelovom stanu je poslalo Cordeliju vani trčećim korakom zazivajući imena ostalih članova Istraga Angel.

Dojurili su četvoro ljudi, koji su se naizgled samo muvali po hotelu dok se ne bi nešto dogodilo. Reakcije su bile iste kao u Cordelije samo izražene na različite načine. Lorne je naglo dahnuo i uhvatio se za srce – Cordelia koja nije ništa znala o anatomiji klana Deathwok nije shvaćala zašto se uhvatio za desni guz – i onda je počeo jecati. Koliko god da se žalio bilo mu je drago malo derište. Wesley je samo zinuo i zurio u šoku. I Fred je zurila, ali djelomično s zanimanjem. Nije vidjela takav nered otkad su konjski demoni u Pylei pojeli travu Gooshplish koja djeluje kao laksativ i emetik. Na taj dan je pobjegla. Neke stvari su puno gore od smrti, a čišćenje staja tog dana je bilo jedna od njih.

Iznenađujuće, Gunn je izbacio večeru.

“Moj Bože, Angele,” rekao je Wesley. “Što si učinio?”

A ono što je učinio da je Connoru odsjekao sve udove, rasporio mu utrobu i počeo nekad životno važne organe stavljati u živu vatru poput one u kojoj je uništio rukavicu Myhnegona. Ali sve to je bilo očito pa je Angel pretpostavio da Wesley ne misli na to.

“Ne brini, Wesley,” rekao je bivšem odmetnutom lovcu na demone ispuštajući Connorovu jetru u vatru. “U redu je.”

Gunn je završio sa povraćanjem današnje večere i počeo povraćati jučernjašnju.

“Kako je u redu?” Zahtjevao je Wesley zaprepašteno.

“Pa nije, sada,” rekao je Angel posegnuvši prema Connoroj gušterači. “Gunne ti ćeš platiti za čišćenje tapeta.”

“Ne govorim o tome!” zaderao se Wesley. “Jesi li uopće svijestan da si ubio svog sina, Angele?”

Angel se pitao je li Wesley malo tupast. Ili možda da je sam malo tupast. Nije normalno uložiti toliko napora u nešto i ne shvatiti o čemu se radi. “A to,” rekao je. “On nije moj sin.”

To im je dalo pauzu. Prošli su toliku dramu zbog tog djeteta, a nisu se uopće trebali brinuti o njemu? Ali ipak…

Cordelia je uključila svoju ‘Usijana brzojezična Cordelia’ personu i počela sa jednom od svojih ‘Muškarci su Zli’ tirada. “A, naravno da nije tvoje. Tipično muško, pokušava izbjeći odgovornost nakon iskorištavanja jadne žene – “

Weasleyeva reakcija je bila malo sporija. “Onda čije…” Upitao je omamljeno. Tada je malo potresao glavom. “Svejedno nije u redu.”

“Ne razumijete,” rekao je Angel ispustivši Connorove krvave bubrege u vatru (Iza njega Fred je tapšala Gunna po leđima dok je izbacivao večeru koju je pojeo nakon što se vratio iz trećeg dana u vrtiću) “On nije čovjek. Nije čak ni vampir. On je MacGuffinski demon.”.

“Tipična muška laž,” rekla je Cordelia.

“Kako to znaš?” izazvao je Wesley.

Angel se okrenuo prema Connorovoj glavi s iskopanim očima koja je stajala na ormariću uz njegov krevet. Potegao ju je za uho. Zarežala je i iskezila se na njega gustim redovima igličastih zubiju.

Cijela ekipa je odskočila unatrag. Bilo je prisutno samo dvije žene, ali se začulo bar tri ženskasta vriska. Angel nije bio sto posto siguran da su dva ili čak jedan ispustile žene. Ponekad su ga njegovi prijatelji plašili. Mnogo.

“Eto tako,” rekao je.

“Ali kako si znao?” upitala je Fred. “Znaš – prije nego si počeo sjeći Connora?”

Umjesto odgovora Angel se okrenuo Wesleyu. “Wes što si bio prije nego si došao ovdje?”

“Bio sam odmetnuti lovac na demone,” odmah je odgovorio Wesley.

“A prije toga?”

Zastao je. “Um…uh…”

“Znači nikad nisi bio Čuvar?” upitao je Angel.

“Tko?” upitao je Wesley s zbunjenim izrazom lica.

“Angel jesi li ponovo pretjerao s Highlanderom?” optužila ga je Cordelia. “Ne znam zašto si toliko ovisan o toj seriji. Samo se žališ kako netočno prikazuju prošlost.”

“Cordelia, gdje je Sunnydale?” upitao ju je Angel.

“Postoji grad koji se tako zove?” rekla je Cordelia s gađenjem. “Zvuči kao nešto iz humoristične serije iz pedesetih.”

“To sam i mislio. A sad pitanje za milion dolara: Što je Ubojica vampira i tko je Buffy Summers?”

Svi su ga gledali s praznim pogledima.

“Netko je nazvao svoje dijete Buffy?” Napokon je progovorila Cordelia. “Je li bio težak porođaj ili su majci dali previše morfina?”

“Dobro,” rekao je Angel. Uzeo je Connorovu režeću glavu i bacio je u vatru. Svi članovi Istraga Angel su se ukočili na trenutak s praznim pogledima u očima. Onda su polako počeli dolaziti k sebi i gledati zbunjeno oko sebe. “Sada pokušaj odgovoriti.”

Cordelia je žestoko počela brisati dlanove o hlače. “Bljak, fuj, bljaak,” rekla je. “Ja sam se priljubljivala uz tebe – ti si se priljubljivao uz mene – ti si mi kao brat!”

“Znam,” rekao je Angel s izrazom neugode na licu.

“Kako si znao?” ponovio je Wesley.

“Demoni su genetski programirani da učine najgluplju moguću stvar,” objasnio je Angel. “Kao kad je Spike mahao Ammarinim prstenom Buffy ispred nosa u umjesto da ga stavi na nožni prst u čizmi ili Mohra demoni koji nisu nosili kacigu da prekriju kristal koji im jedina slabost. Čak i ako imaju trenutke genijalnosti na kraju nekako sami sebi odmognu. Zato su Stari Bogovi propali i izgnani s zemlje, a ljudski bogovi zavladali.”

“Nadam se da ćeš doći do zaključka do kraja dana,” rekao je Gunn.

“Približavam mu se,” rekao je Angel. “MacGuffin demoni su još gori: svaki je drukčiji i vrlo moćan i ima specifičnu svrhu, ali su među najglupljim demonima. Recimo Sudac: samo je stajao i blesio kad je Buffy uperila u njega nešto što je očito bilo oružje, a ja i Dru smo skočili u zaklon. A tek Prvo Zlo? Samo me trebalo halucinacijom izmamiti na sunce. Umjesto toga me mučenjem natjera da idem tražiti pomoć. Genijalno.”

“Svrha Suca je bila da uništi ljude,” rekao je Wesley. “A svrha Prvog Zla da pravednike iskušava i muči. Što je bila Connorova svrha?”

“Da uništi nas,” odgovorio je Angel. “Izgleda da smo toliko iživcirali Niža Stvorenja – posebno dvoje poznata pod imenom Jozwe Dunn i Dubbal Yubee – da su stvorili MacGuffin demona čija je svrha bila da nas sredi. Connor nas je trebao učiniti odbojnima Onima Koji Gledaju, koji stoje iza Viših Sila, toliko da zahtjevaju naše uništenje.”

“Gotovo je uspjelo,” rekao je Gunn. “Mislim, Angel se slizao uz Cordy – osim toga pretvorio si se u šmokljana prijatelju. Oprosti, ali kad si se cijeli uzbudio oko festivala o Charltonu Hestonu podsjetio si me na balavce kojima sam uzimao novac od marende.”

“Znam, znam.”

“Ja sam počeo gubiti svoju uličnu mudrost i coolerstvo,” nastavio je Gunn. “Lorne se ponašao normalno, a Cordelia je skakala iz ekstrema uloge Lorene Bobbit do Majke Tereze.”

“Jadna žena,” Corelia je promrmljala. “Ona je demon. Demon od 400 godina koji pije krv. Koji me pokušao pojesti. ‘Jadna žena’ možeš mislit!”

“I zaboravili smo na svoju prošlost,” rekao je Wesley. “Jedva smo razgovarali o Buffyinom vraćanju iz mrtvih. Pravo čudo, a nismo ni pitali kako se dogodilo.”

“I u čemu je pogriješio?” upitala je Fred.

“Pretjerao je,” odgovorio je Angel. “Pisao sam svoj dnevnik opsjednut Cordelijom i ispala je Buffyina slika. Jedva sam se sjećao tko je ona dok nisam pročitao prijašnje stranice dnevnika. Ja da zaboravim Buffy? Da prestanem s mračnim mislima pogotovo sad kad imam dobre razloge za to? Koga je mislio da zavarava?”

“Dobro, onda” rekao je Wesley brišući rukave kao da je on stavljao djelove Connora u vatru. “To se onda završilo.”

“Ne još,” rekao je Angel. “Moramo ići u Sunnydale.”

“Zašto?” upitala je Cordelia. Nije joj bilo drago vraćati se na mjesto svojih najvećih poraza.

“Mučenjem sam iz Connora izvukao neke podatke prije nego sam ga ubio: Jozwe Dunn i Dubbal Yubee su tamo poslali sličnog MacGuffina da uništi Buffy. Već je učinila toliko štete da čak moćni duhovi Yu Piyena imaju problema s popravljanjem. Mora da se hrani iz Ždrijela Pakla.”

“Ona?” upitao je Wesley. “Ne misliš valjda na - ”

“Naravno da mislim na nju,” rekao je. “Idemo. Uzmite bacač plamena ili nešto slično. Za tako moćnog McGuffina noževi moraju biti užareni.”

Kraj




Post je objavljen 25.09.2005. u 10:23 sati.