Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livno1

Marketing

Mladež HDZ-a i HDZ HBŽ-a protiv PDP-a

Općinski odbor HDZ-a Livna i Županijski odbor Mladeži HDZ-a HBŽ-a najoštrije su osudili inicijativu PDP-a Drvara kojom se...«neutemeljeno optužuju HV i HVO za navodnu agresiju na Drvar, Bosansko Grahovo i Glamoč, etničko čišćenje srpskog stanovništva s tog područja, kao i navodnu pljačku i uništavanje stanova i prirodnih potencijala u združenoj vojnoj akciji 'Maestral' od srpnja do rujna 1995.
U zajedničkom priopćenju navodi se kako je posve razvidno da se tu radi o još jednom pokušaju krivotvorenja povijesti i svaljivanja krivnje s agresora i zločinca na žrtvu, s ciljem da se hrvatski narod ponovno proglasi zločinačkim i da se u pitanje dovede njegov opstanak.
«Možda su ipak najbolju ocjenu PDP-a ovoj inicijativi dali drvarski vijećnici iz reda srpskog naroda koji su na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća glatko odbili zahtjev da se legitimna vojna akcija HV-a i HVO-a proglasi zločinačkim pothvatom smišljenim s ciljem etničkog čišćenja Srba», stoji, između ostalog, u priopćenju HDZ-a općine Livno i ŽO-a Mladeži HDZ-a HBŽ-a.
(NINA) nv

Rezultati 7.kola prve lige Federacije BiH

SASK Napredak - Troglav Livno 3:0

UPITNO LIJEČENJE PENZIONERA POVRATNIKA IZ RS
Ukoliko Fond penzijsko-invalidskog osiguranja Republike Srpske do kraja ove godine ne izmiri obaveze prema Zavodu zdravstvenog osiguranja Livanjskog kantona, penzioneri povratnici u općine Drvar, Bosansko Grahovo i Glamoč od 1. januara naredne godine neće moći ovjeravati zdravstvene knjižice, niti će moći koristiti zdravstvene usluge na teret Kantonalnog zavoda za zdravstveno osiguranje
NIJEDNA OPĆINA LK NEMA SLUŽBU CIVILNE ZAŠTITE
Nijedna od šest općina Livanjskog kantona (LK) još nema službe civilne zaštite formirane u skladu s postojećim federalnim zakonom, iako je krajnji rok za njihovo formiranje bio 15. rujan ove godine, izjavio je direktor Civilne zaštite ovog kantona Frano Laštro
HDZ TRAŽI OD HRVATSKIH DELEGATA U DOMU NARODA DRŽAVNOG PARLAMENTA DA
NE GLASAJU ZA ZAKON O JAVNOM RTV SERVISU

Hrvatska demokratska zajednica zatražila je od hrvatskih delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH da ne glasaju za Zakon o javnom RTV servisu. Kako se navodi u saopštenju HDZ-a BiH, Ustavni sud BiH donio je odluku da ovaj zakon nije štetan po vitalni interes hrvatskog naroda u BiH, uprkos protivljenju hrvatskih sudija u tom sudu. Na sjednici rukovodstva stranke, u Neumu, centralna tema bila je početak priprema za izbore 2006. godine.


Post je objavljen 25.09.2005. u 02:26 sati.