Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

1. Jesenski otvoreni go-turnir Go-kluba 'Velika Gorica' – 24. 09. 2005.

Jesen stiže, a s njom i naš jesenski niz go-turnira u Velikoj Gorici. Okupilo nas se opet dvanaestoro, ali kao i inače, ne istih go-igrača. Neki su ipak redovni kao Matej, Mladen, Adil, Robi, Marko, pa i vrlo čest u novije vrijeme Stjepan. Izgleda da će se i Lovro priključiti njima, a i Nikola pokazuje takav interes. Slična razmišljanja su i u Andreja i Dine. Tomi je dosta čest gost turnira, pa i Antonio u poslijednje vrijeme. Eto, na kraju spomenuh svu dvanastoricu.
Odigrali smo pet kola po švicarskom sistemu. Vrijeme za razmišljanje 30 minuta po igraču i byoyomi od 15 sekundi za potez. Komi u ravnopravnim partijama je bio 6,5 poena. Partije su bile handicap po razlici u kategoriji umanjenoj za 2. Igralo se u 'Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica' u Zagrebačkoj 90.
Idemo uobičajenim redom, pa pogledajmo konačni redoslijed.

1. Stjepan Meštrović 7. kyu (Velika Gorica) 4 boda i sos 16
2. Robert Jovičić 15. kyu (Zagreb) 4 boda i sos 14(67)
3. Andrej Knapić 7. kyu (Velika Gorica) 4 boda i sos 14(66)
4. Mladen Smud 2. dan (Velika Gorica) 3 boda i sos 15
5. Dino Štrbac 6. kyu (Velika Gorica) 3 boda i sos 13(64)
6. Matej Zakanj 9. kyu (Velika Gorica) 3 boda i sos 13(62)
7. Antonio Pavlović 21. kyu (Velika Gorica) 2 boda i sos 13
8. Nikola Primetica 24. kyu (Zagreb) 2 boda i sos 12
9. Tomislav Baotić 8. kyu (Zagreb) 2 boda i sos 11
10. Marko Ugarčina 12 kyu (Velika Gorica) 2 boda i sos 10
11. Adil Karupović 22. kyu (Velika Gorica) 2 bod i sos 9
12. Lovro Blagaić 25. kyu (Velika Gorica) bez bodova i sos 10
Nove kategorije:
14. kyu: Robert Jovičić
20. kyu: Antonio Pavlović
23. kyu: Nikola Primetica
Već u prvom kolu u zanimljivim susretima, koji su u handicapu kao derby, odskaću favoriti turnira. Tako Meštar pobjeđuje Mateja u vrlo zanimljivoj partiji za 15,5 poena. Robi ruši ogromnu grupu kamenova Mladenu u partiji s devet prednosnih kamenova i pobjeđuje ga. Andrej je uvjerljivo uz četiri prednosna kamena pobjedio Marka za 76,5 poena. Antonio je iznenadio Tomija i pobjedio ga uz devet prednosnih kamenova. Među njima je razlika u kyuevima 13, pa je devet nešto manje od razlike -2. Tako je to bitan podatak za napredovanje Antonia u bolji kyu na ovom turniru. Također je i Nikolina pobjeda protiv Adila imala isti učinak.
Sudari vodećih su u drugom kolu zanimljivi. Rivali i susjedi Meštar i Andrej opet ukrstiše koplja. Meštar je u poslijednje vrijeme gospodar situacije. Pobjeđuje Andreja. Igra Meštar puno na Pandi. Ide mu dobro i tamo je sada 6. kyu. Za one koji ga žele tamo pratiti igra pod nazivom 'Steva'. Pazite, jak je. Baš mi je rekao, kako je neki dan pospremio dva česka peta kyua. Robi igra posebnim zanosom. Pobjedio je uvjerljivo Nikolu sa sedam prednosnih kamenova. U ostalim partijama sigurne su pobjede Mladena protiv Adila, Dine protiv Antonia, Mateja protiv Marka i Tomija protiv Lovre.
Sa dva boda iz dva prva kola su još samo Meštar i Robi, pa se oni sastaju u trećem. Dajući šerst prednosnih kamenova Meštar pobjeđuje. Robi se trudio, ali nije mglo zasada protiv razigranog Meštra bolje od poraza za 19,5 poena. Ode Meštar sam na vrh tablice. Bio je i Dino među kandidatima za vrh, ali ga je zaustavio Andrej pobjedom u ravnopravnoj igri za samo 6,5 poena. Drugi bod hvataju još Mladen pobjedom protiv Antonia, Matej pobjedom protiv Nikole i Tomi pobjedom protiv Marka. Tu je i Adilova prva pobjeda na ovom turniru i to protiv Lovre.
U četvrtom kolu Meštar bira protivnika među igračima s bodom manje. Ispalo je na Mladena. Bila je to vrlo borbena partija s padovima velikih grupa obostrane. Prvo je Meštar otkinuo Mladenu veliki komad, a podom se desilo i obrnuto. Na kraju je bilo zanimljivo obračunavanje poena u kojem pobjeđuje Mladen za samo 3,5 poena. Sada više nema nepobjeđenih na ovom turniru. Krenulo je npriključivanje vodećima Meštru i Mladenu na tri boda. Tako Dino pobjeđuje Mateja sa 26,5 poena u partiji sa puno zapleta. Pala je Mateju jedna srednje velika grupa na stranici i to je odlučilo. Robi je sa pet prednosnih kamenova već uobičajeno izmučio Tomija i pobjedio ga. Andrej je uhvatio treći bod protiv Nikole. Tako će u zadnje kolo u borbu za turnirsku pobjedu s tri boda petorica: Meštar, Mladen, Robi, Dino i Andrej. Zanimljivog li završetka! Antonio je dobio i drugu partiju i to protiv Adila, a Marko prvu protiv Lovre.
U zadnjem kolu Dino ide na Robija sa sedam prednosti. Bilo je to preveliki zadatak za Dina. Pobjedio ga je Robi za solidnih 40,5 poena. Ode Robi prema vrhu, a sve što je danas prikazao govori u prilog potrebe promjene njegovog kyua na jači.Taj zagrebački mladić brzo napreduje. Drugi sudar vodećih je bio između Andreja i Mladena. Ta je partija i najduže trajala, što je za Andreja neočekivano. Ovaj puta je Mladenu šest prednosnih kamenčića bilo previše. Pala mu je poveća skupina na ko. Bilo je na kraju solidnih 34,5 poena razlike za Andreja. Meštru je ostao protivnik s bodom manje od vodećih, Antonio. Bio, je to lak zadatak za Meštra. Tako ostade na vrhu trojka: Meštar, Andrej i Robi, sa po 4 boda. Slijedio je izračun sos-bodova. Meštar ima najjači sos na turniru i osvaja ga. Bravo za 'Stevu' s Pande! Andrej i Robi su u sosu jednaki, pa se za njih posebno izračunava broj pobjeda protivnik anjihovih protivnika kao slijedeći kriterij završnog redoslijeda, Tu Robi ima prednost za samo jedan bod i osvaja drugo mjesto. Andreju ostaje treće.Poraženima u susretima vodećih Dini i Mladenu se pridružuje pobjedom u zadnjem kolu protiv Tomija, Matej. I ovdje prvo prosuđuju sos-bodovi gdje Mladen ima najviše i osvaja četvrto mjesto. Dino i Matej su u sos-bodovima jednaki, ali sosos ima bolji Dino za dva boda i osvaja peto, a Matej šesto mjesto. Nikola protiv Lovre hvata drugi bod, a Marko isto tako protiv Adila.
Skrenio bi pozornost na Lovru. Najmlađi je na ovom skupu, ali njegovi porazi nisu porazi. Kako nazvati porazom ono na čemu se uči. Ipak za vidljivijhi napredak u kyuevima treba još rada, još igre, još ustrajnosti., Već sada je jači nego što je bio prije par tjedana. Samo naprijed Lovro!
Tu je i posebna prigoda. Marko Ugarčina je odigrao svoj stoti velikogorički vikend-turnir i uvrstio se kao osmi u tzv. 'Klub 100'. Čestitke Marku!
Slijedeće subote smo na istom mejstu i u isto vrijeme već i na 2. Jesenskom.
Izvjestio Vaš bl. Muradenu


Post je objavljen 24.09.2005. u 22:05 sati.