Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malizlato

Marketing

Mrziti talente

Priznajem da ovo pišem pod utjecajem sinoćne utakmice.Još sam ljut i živčan na sve i svakoga nakon one krađe naočigled cijelog svijeta.Međutim jedna druga stvar me nagnala na ovo zapažanje. Na stranu sad to što smo pokradeni,o tome će se još danima pričati, al u jednu ruku razumljivo je i to što su nam napravili.Zašto??? Pa vrlo jednostavno, pogledajte koliko samo jedna Španjolska,Italija,Njemačka,Francuska,Rusija,Turska ulažu u košarku. To su cifre od kojih boli glava.I sad uz sva ta njihova multi-milijunska ulaganja, što klupska što reprezentativna i ulaganja tamnošnjih košarkaških saveza oni nisu nigdje,igraju loše,suci im pomažu.Nalete na jednu Hrvatsku koja je usporedo sa njima siromašna,naša ulaganja u komparaciji sa njima su zanemariva, i mi ih pošteno ono zdravo seljački razvalimo i očitamo lekciju iz košarke.
Oni svi u čudu,"ma kako?","ma di?","ma šta?". Jednostavno ih razvalimo. Samo srcem i talentom.I normalno da su ljubomorni,normalno da će učiniti sve što mogu da nas izbace,šutnu,ponize.
I to nije samo sad slučaj,ponavljalo se to već x,y puta i ne samo u košarci nego i u svim drugim sportovima.Jednostavno NE MOGU shvatiti kako je ovo područje tako bogato talentom za sve sportove.
Koliko bi njihovih košarkaša bilo u TOP 20 ljestvici Euro košarke a koliko igrača sa ovih prostora?
I mislim da to objašnjava razloge onoga što nam se dogodilo.
Sjetim se Janice i Ivice i onoga što su oni učinili u svijetu skijanja a kontra svim ostalim skijaškim velesilama.Došli su iz zemlje koja nema poštenog skijališta, spavali kao klinci pod šatorima kraj staza na kojim su trebali nastupati a ciča zima (-5,-10).Hranili se špekom i lukom. I zgazili konkurenciju.Tolike medalje su pokupili nasuprot svim ostalim koji rade u fantastičnim uvjetima,kojima se pomaže da im ne fali ni ptičijeg mlijeka.I kako nebi bili ljubomorni?Jesu, i trebaju biti.
Naši talenti,naše srce.Oni to jednostavno NE MOGU shvatiti.

Btw:podrška Babiću i akciji Indexa.



Post je objavljen 24.09.2005. u 19:35 sati.