[aQtualno]
Novi strip-časopis u Hrvata: NEMO,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[aQtualno]
Novi strip-časopis u Hrvata: NEMO

Pričalo se kako će krenuti još lani, a sada je stigao ... s dva broja odjednom!

NEMO je izdavački projekt Branka Barača (kuća Format) i Vjekoslava Đaniša (poznatog po jedinstvenom i vrijednom časopisu Kvadrat), a namijenjen je - iako je 100% stripovskoga sadržaja - prvenstveno distribuciji po osnovnim školama, deset puta godišnje.

Sadržajno je NEMO okrenut stripovskoj boljoj prošlosti. Novim (nadajmo se) čitateljima on tako u svakom broju donosi stogodišnjaka "Malog Nema u Zemlji snova", te hrvatske klasike - "Zavišu" Žarka Bekera i Zvonimira Furtingera (prve, kolorne epizode koje nisu reprintirane, čini mi se, još od izvornog pojavljivanja u Plavome Vjesniku), i "Vikija i Nikija" Vladimira Delača i Norberta Neugebauera (također reprint iz Plavoga Vjesnika). Preostatak stranica (svaki broj ih ima 52) popunjen je nešto svježijim materijalom: Pričom o Marku Polu Enrica Sia (prethodn kod nas viđenu u seriji "Otkrića sveta u stripu"), početkom Deribova westerna "Olujna kiša" (prije dvadesetak godina započet i u Spunku) te "Calvinom & Hobbesom" Billa Wattersona. Jedini materijal pripremljen baš za ovo izdanje, uz intervju s Bekerom, jednotabloidni je serijal "Kako nastaje strip" potpisnika ovog teksta.

Tehnički je NEMO pripremljen onoliko dobro koliko je reprintni materijal dozvoljavao ("Zavišini" su kolori malo mutni), a nadat ćemo se da će s vremenom u njemu zaživjeti i svježiji materijali (najavljen je Sudžuka, doduše njega svatko najavljuje a tek tu i tamo netko objavljuje). Oni koji među vama nisu školarci (zar školaraca ima? školarki?), a požele NEMA imati (što je bolje od IMA nemati),vjerojatno će najbolje učiniti raspitaju li se na adresi danoj za pretplatu: NEMO (strip časopis za đake, roditelje, djedove i bake), Format, udruga za promicanje likovnosti, pp 72, 31000 Osijek; ili na telefone 031/272938, 031/275290, fax: 031/272938 (đe je mejl?). Pretplatna cijena je 150 čuna za deset brojeva ili upola manje za upola manje, poštarina uključena.

Stavio bih sken, al' mi se skener skenjo...:( Zato dobijete niskorezolutnu tablu "Nema" koja je objavljena u prvom broju, a koju sam našao na webu:



(mcn)


Post je objavljen 24.09.2005. u 15:41 sati.