Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookaleta

Marketing

Poezija u "Dva ferala"

Evo nove književne inicijative u mom zavičaju (prenosim iz Glasa Istre): Igor Ferenac iz vodnjanskog sastava Popeye u nedjelju će biti prvi poetski gost programa pod nazivom Jutra poezije u kantunu koji se otvara u oštariji Dva ferala u spomen na dvije novinarske legende Radio Pule Renata Pernića i Giannija Tognona. Ferenac će u 11 sati u kantunu Pernića i Tognona čitati svoju neuglazbljenu poeziju. Inače, Jutra poezije bit će direktno prenošena u program Radio Pule, koja je ujedno i producent programa.
Organizatori Mario Benčić i Budimir Žižović kažu da će Jutra poezije trajati od prve jesenske pa sve do prve zimske nedjelje, stoga poetska jutra imaju i svoj podnaslov Jesen u oštariji. Uz goste programa i sami posjetitelji moći će čitati poeziju koju vole. Naime, organizatori kažu da će svatko imati na raspolaganju tri minute za čitanje poezije, pa makar bila i njegova. (L. B.)

Dva ferala je inače birtija malo starinskog štiha, sasvim blizu zgrade u kojoj su smještene pulske redakcije Glasa Istre i Radio Pule, u kojoj su "alternativnu redakciju" imali mnogi stari novinarski vukovi iz ova dva istarska medija. Ja tamo baš i nisam zalazio, nisam neki vuk. No, pričao sam jučer s Mariom Benčićem o ovoj inicijativi, i kaže da je ona otvorena svakome, s malom prednošću mlađim i neafirmiranim pjesnicima s istarskog područja. E, kad bismo mogli nagovoriti Tofua da tamo nastupi...

Post je objavljen 24.09.2005. u 13:20 sati.