Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/flop

Marketing

'Priroda časti'? - Katrin i Rita

U samo mjesec dana dva su uragana pogodila Meksički zaljev gdje se odvija vrlo značajna proizvodnja američke nafte za to najveće svjetsko energetsko tržište. Zašto je u naslovu ? pročitajte - na jockerovom blogu. Štete koje je prouzročila Katrin još uvijek se zbrajaju, a dolazi nova 'prirodna oluja' Rita. Zlonamjerni bi rekli - ono što nije uništila Katrin, dokrajčit će još jedna oluja neameričkog imena (ako se ne varam Katrin je rusko a Rita njemačko ime :)) Da je stvarno tako, potvrđuje i predviđena Ritina putanja koja ide malo 'niže' od Katrinine i zahvaća naftne platforme i infrastrukturna postrojenja (rafinerije, naftovode...) koja su ostala pošteđena prije tri tjedna. Monsoon kaže da prvi put nisu dobro iskalibrirali oružje :)), a sada izgleda nema greške :)) stoga linkam na monsoonov blog koji opet donosi izvrstan tekst o poveznicama između uragana, nafte i američke ekonomije.
Ne, ne, nisam ja zlonamjeran, iskreno se suosjećam sa svim žrtvama Katrine, a isto ću i s žrtvama Rite ako ih bude. Čitam da su poduzete sve mjere da se ljudi evakuiraju iz Houstona i Galvestona koji je, by the way, bio pogođen i 1900 razornim uraganom o čemu se može pročitati i na CNN stranici posvećenoj tom 'nevremenu'.
Mene međutim više zanima geopolitika, revolucije, nafta i zavjere pa sam nakliko na zanimljiv site koji pokazuje kretanje Rite u odnosu na položaj naftnih platformi zaljevu.

Ova interaktivna mapa znakovitog imena RigLogix osim samog položaja pojedinih platformi prikazuje čak i njihova imena, a klikom na pojedinu platformu saznaju se i dodatne informacije.

Hoćemo li baciti novu kladionicu? Koliko će barel koštati u ponedjeljak?


Post je objavljen 23.09.2005. u 02:20 sati.