Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sickofitall

Marketing

No home

Ovo je sasvim neuobičajen post.

Darko je, naime, predložio da na blog postavimo (pseudo)umjetničku instalaciju, što je, pretpostavljam, pionirski pokušaj u sferi bloga u Hrvatskoj. Dakle, ovo je on line izložba, a za sada donosimo samo prvi dio, dok će cijelokupni akt biti dovršen u Rockatanskom 30.09.2005., petak, postavljanjem završne instalacije.

Prvi dio je realiziran na makarskoj nudističkoj plaži Nugal, dok su slučajni kupaći zainteresirano gledali što se to događa. Devet ogledala, koje drži devet naših prijatelja, u potpunoj divljini Nugla, blještali su sunčevom refleksijom prema Darkovim rukama u kojima su se nalazila dva sladoleda, uredno donesena u mobilnoj hladnjači. Samo se u Darkovoj glavi krio odgovor na pitanje koje nas je mučilo - What's the point Darko? Došli smo, dakle, do tog trenutka gdje Darko tekstom i slikom govori o...

np Us and Them - Dub Side of the Moon


no home

‘Prostor prostora’ tema je drugog zahvata iz, kako je Vice nazva, kvadrilogije. Zahvat se sastoji od pseudoznanstvenog istraživanja i pseudoumjetničke instalacije.

Ovo su postavke kojima sam se vodio u istraživanju.

1. dinamika prostora odnosno njegova prividna transformacija dokinućem usporednih relacija ostaje dokaziva jedino označiteljem vremena.
2. primarni prostor je imaterijalan, definiran terminom osobna sloboda. sekundarni prostor je materijalani prostor koji nastaje presjekom dinamičnih imaterijalnih prostora, definiran terminom teritorij.

Rekonstrukcija mitološkog prostora bitke kod Sirakuze fokusirana je, kao i kod mnogih umjetnika i znanstvenika koji su se bavili ovom temom, na mogućnost da ispravno postavljena ogledala mogu spaliti brodovlje koje je vršilo opsadu grada.



















Ovo su radovi samo nekih od umjetnika i znanstvenika za čijim sam se primjerom vodio.


Slike koje slijede fotografski su zapis rekonstrukcije bitke održane prije točno 793 godine.













Sladoled vama s lijeva je dokaz da je ipak moguće. Naime, u lijevi sladoled refleksija s devet ogledala bila je uperena točno četiri minute i sladoled je 'vrlo znatnije' otopljen u odnosu na sladoled s desna!


Instalacija koja će ispitivati granicu primarnog i sekundarnog prostora, sastavljena je od velikog matematičkog simbola za presjek skupova izrađenog od kondoma, niza fotografija te još pokojeg iznenađenja. Svi vi ste pozvani na nastavak u našem veselom 'noćnom boravku', Rockatanskom.




Post je objavljen 22.09.2005. u 22:30 sati.