Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cartmann

Marketing

!!!!!

Upravo citam da je Rita na 265km/h!!! Nevjerovatno, valjda ce se bar malo primirit dok dodje do obale, makar hurricane na moru dobije snagu, a na kopnu izgubi, Rita jos putuje morem i sprema se opalit negdje u meksickom zaljevu, nadam se da su Texasani ozbiljno shvatili upozorenja i da nece biti zrtava kao kod Katrine. Da ne bi pricali samo o Amerikancima, i drugdje ljudi imaju probleme s olujama, ali nasrecu evo citam da se vecina ribara koji su smatrani nestalima (njih 6000) prilikom oluje u Bangladesu, vratila kucama, nestalih je jos oko 200njak, ali se ocekuje da ce se bar dio njih vratiti, jos nema pouzdanih podataka.

Za Monsoona: Prolaz Rite i Katrine kroz naftna polja u meksickom zaljevu i Texasu.

Zatvorit ce, zajedno s onim sto je Katrina vec zatvorila, oko 20% ukupne proizvodnje nafte u US, koja iznosi 17.1 miljuna barela dnevno, javlja Reuters. Btw., ne mogu dobro prevest ovu recenicu tj. mogu, ali se ne sjecam da je Ivan prosle godine napravio toliko sranje.."Together, Rita and Katrina have shut in 27.1 million barrels of crude, less than the 45 million barrels shut by last year's Hurricane Ivan over six months.", ako je tako, mozda smo zaista pali pod utjecaj medija? Svakako, nadam se da ce nastradat sto manje ljudskih zivota, oni su nezamijenjivi (pa makar bili i "hispanji dealers", kako ih u ostatku US nazivaju), naftnu infrastrukturu ce sigurno brzo obnoviti.

P.S. sad sam procitao na Monsoonovom blogu da Ameri trose 3 gallona po glavi dnevno, sto je duplo vise nego europljani, a izvori nafte nisu beskonacni, ako ce ih, kako OM tvrdi, poskupljenje zaista natjerati da koriste automobil samo kad je neophodno, iz svega bi se mogle izroditi pozitivne promjene, manje ce bespotrebno zagadjivati okolinu, manje ginuti u prometu, a i s obzirom na prosjecnu kilazu ne bi im lose doslo malo vise hodanja :), kad im vrijeme nije odlucujuce. A nitko nece gubiti novac, cijene nafte su porasle 200%, imho, nemoguce je da potraznja padne vise od 5% u duzem periodu. Ako, kako OM kaze, odluce vise koristiti avion umjesto vozila na duzim putovanjima, pomoci ce i posrnuloj avio industriji. :)

Post je objavljen 22.09.2005. u 18:06 sati.