Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/harakiri

Marketing

Regata br.1

Prva u nizu jesenskih regata je Sveučilišna regata u Zadru. Održava se 26-27.9. Jedri se na Elan 31 jedrilicama. Svi članovi posade moraju biti studenti ili zaposlenici fakulteta.
website: regata.sail.hr

Povijest: samo zadnje dvije godine, ako nekog zanima više nek pretražuje site. Prošle godine (2004) je regata bila u listopadu, nije bilo sreće s vremenom: nakon prvog jedrenja na Zadar se obrušilo veliko nevrijeme pa su se jedriličari morali povuć u JK Uskok. Bilo je svega u toj neveri, pokidanih jedara, puknutih konopa... Prije dvije godine (2003) regata je bila u ljeto, bilo je lipo vrime, održana su sva tri jedrenja i pobjedila je ekipa Građevinskog fakulteta iz Splita.

Mana ove regate je što je financijski vrlo zahtjevna. Organizator iz nekih nepoznatih razloga ne može osigurati brodove nego ih svaka ekipa mora iznajmiti u jednoj od brojnih čarter firmi. Kad se tome dodaju još neki troškovi minimalni trošak po ekipi iznosi oko 5000 kuna. Da da, jedrenje je uglavnom sport bogatih i dokonih ljudi :(

Moja iskustva: Fakulteta organizacije i informatike još nije bilo na sveučilišnoj regati, a kako stoje stvari vjerojatno ga neće ni biti. Ja sam prošle godine uložio mnogo vremena i truda u organizaciju tog našeg prvog sudjelovanja ali eto nije išlo: u zadnji tren otkazali sponzori a ja pao ispit pa sam morao učit za slijedeći rok i nisam se više mogao bavit time.

Post je objavljen 22.09.2005. u 12:52 sati.