Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Je li Ante Gotovina pod skutima franjevaca na Krapnju?


Sada se i Jasna Babić u Slobodnoj Dalmaciji bacila na kritiku KC-e zbog skrivanja Gotovine, a donedavna je pišući u Večernjaku prokazivala domaće izdajnike medju obavještajnim podzemljem koji su smatrali da Gotovina svoju priču treba ispričati u Haagu, a da ga domaće tajne službe, policija, pa ni Crkva ne smiju pomagati u bijegu.

Čudi me da je Babićka okrenula ploću kad je o Gotovini i njegovim zaštitnicima riječ, jer je do sada bila vjerna toj ekipi. Njen veliki miljenik medju Gotovinim logističarima Nikola Krišto dolazio je u ured Čede Prodanovića nudeći da Čermakov odvjetnik i prijatelj Predsjednika Mesićaposreduje kod Haaškog suda oko uvjeta koje Gotovina nudi da bi razgovarao s Haaškim istražiteljima. Nikola Krišto je s Antom Gotovinom posjećivao i velečasnog Zlatka Suca u Betaniji, nakon čega je stigmatik i karizmatik zaključio da je odbjegli general dobar i velik čovjek i da se ne treba predati ICTY-u.

Koliko se sjećam jedino je Mladen Pleše, današnji glavni urednik Slobodne Dalmacije, i aktualni šef Jasne Babić, još 2002. dok su zajedno radili u Nacionalu, kritizirao Gotovinin bijeg, a u kontekstu pomagaća, spominjao dijelove Katoličke crkve. Taj Plešeov tekst iz 2002. potvrdio je indicije koje sam i ja dobivao, što s terena na kom se Gotovina kretao, što od raznih stranih novinara koji su pak, dobivali potvrde svojih vlada.

Dragi čitatelji 45 lines, ako vas sjećanje ne vara, Predsjednik Mesić se 2002. obratio Papi Ivanu Pavlu 2. s molbom da Vrhovni poglavar KC-e smiri ovdašnje biskupe desničare koji su podupirali Gotovinu.

A onda je Ante Gotovina preko Hrvoja Petrača i Ive Pukanića, uz asistenciju Željka Bagića i Franje Tureka, ponudio Predsjedniku Mesiću deal koji ovaj nije mogao odbiti.

Kako Carla del Ponte ne pada na šarm Kristijana Horvata, a kamoli na namigivanja nešto starijeg šarmera Stjepana Mesića, naš se Predsjednik uvalio u drek do brade, pa sad vadeći se iz tog smrada, malo-malo izvali neku nebulozu kako bi se ogradio od Gotovine i Petrača.

Policajci Ranka Ostojića iz PU Šibensko-kninske još su 2002. nadzirali otočić Visovac jer su postojale informacije da tamošnji franjevci čuvaju Gotovinu, odnosno omogućuju mu da se pod njihovim habitom, nezaustavljan od policije kreće po Hrvatskoj i BiH. Visovac je pod ingerencijom splitske franjevačke provincije.
Medjutim, franjevački samostan na otočiću Krapnju nasuprot Brodarice, pod ingerencijom je zadarske provincije Svetog Jeronima i ne čudi da se upravo zadarski franjevci osjećaju najprozvanijima zadnjim intervjuom Carle del Ponte.

S Krapnja, Anti Gotovini nije bilo tesko dojedriti do Kaprija, gdje je ljetovao 2003. kako se pisalo. Zbog curenja te informacije u javnost Franjo Turek tadašnji ravnatelj POA-e smijenio je koncem 2003. šefa svoje šibenske špijunske ispostave Davora Matešića.

Svi ovi napisi o skloništima na Hvaru, Visu i ili opet kod fra Petra Krasića u Masnoj Luci, samo su plod kuhinje sadašnjeg ravnatelja POA-e Tomislava Karamarka kako bi se dalekozor za Gotovinu skrenuo na drugu stranu - tamo gdje ga nema.

Kao i s hlačama pronađenim u Italiji i brojni drugi primjeri o kojima sam na 45 lines iscrpno pisao, jer Karamarko nije dopustio da o tome pišem u Vjesniku.


Post je objavljen 22.09.2005. u 12:38 sati.