Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slobodan

Marketing

Pismo motivacije

Zašto mislim da sam baš ja najkompetentnija osoba za ovaj posao?

Moj iskren odgovor na to pitanje bi izgledao otprilike ovako:

Pa čujte, imam neke osobine koje malo tko od ostalih kandidata ima. Recimo, veoma sam komunikativan sa ljudima koje dobro poznajem i koji mi odgovaraju, sa svim ostalim imam problema u komunikaciji. Obično mi treba neko vrijeme da se prilagodim na novu sredinu, a ako se ni tad ne priviknem, onda još neko vrijeme životarim razmišljajući kako da promijenim taj posao. Kad god sam umoran onda sam paralelno i živčan, a kad sam živčan vrlo lako puknem i izgubim volju i motivaciju. Inače, jako sam vrijedan, kad moram nije mi problem rano ustajanje, dok u ostale dane spavam dokle mogu. Volim pedantno obaviti posao i nije mi teško raditi. No, nekad mi je draže završiti ga, tako da se nažalost tek na kraju otkrije pogreška i shvatim da sam izgubio nekoliko (plaćenih) sati na totalni promašaj, te će biti potrebno još nekoliko (plaćenih) sati da se pogreška ispravi. U takvim slučajevima nije mi problem okriviti nalogodavca koji mi je dao krive upute ili prešutjeti pogrešku. Inače sam veoma iskren (drugačije vam ovo sve ne bih ni govorio). Ako se katkad dogodi da plaće kasne, ili da se radi bilo što više od onoga što je definirano ugovorom a da za to nema prikladne naknade, tražit ću od okoline zahvalnost i smatrat ću se zakinutim, što ću naravno popratiti i stalnim ogovaranjem. Diskretan nisam.
Moje dodatne prednosti pred ostalim kandidatima su:

- imam dara za umjetnost (sviram i pjevam, a čak i skladam)
- koliko-toliko sam načitan
- volim glazbu, slikarstvo, književnost...
- ne volim elektrotehniku, strojarstvo, pravo i medicinu
- u jezicima bih bio bolji kad bih ih bolje razumio
- volim računalne igrice (to bitno povećava moje znanje korištenja računala)
- omiljeni pjevač mi je Manu Chao
- navijam za Dinamo


Stoga, nadam se da ćete (vidite da znam da se ćete piše zajedno, za razliku od da li) ove moje prednosti uvažiti, te me progurati u sljedeći krug razgovora. Još kad me vidite uživo (180cm, 80 i nešto KG, svijetlija kosa – pravi Arijevac) vjerujem da ćete pasti na guzicu (isprika na ovoj slikovitosti). Kad sve to zbrojite s mojim radnim iskustvom koje doduše nije zapisano u radnoj knjižici (većinom na crno ili preko SC-a), ali i mojom kvalitetnom osobnošću, nemate boljeg izbora za posao inžinjera elektroenergetike.

Dakle eto, svi možete iz ovoga teksta zaključiti da se trenutačno nalazim u fazi traženja posla, pisanja životopisa i sličnih stvari. Kako će to završiti, valjda ćemo svi skupa saznati. Ja još ne znam.


Post je objavljen 22.09.2005. u 02:25 sati.