Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookaleta

Marketing

Pisac u gostima

Ovih dana u mom malom sivom provincijskom gradiću boravi zagrebački pisac i prevoditelj Boris Perić, koji je gost grada Pazina u sklopu programa "Mreža gradova književnosti", pokrenutog prije nekoliko godina od sudionika i organizatora ovdašnjeg Međunarodnog susreta izdavača "Put u središte Evrope" (duga priča, o tome drugi put).
Boris Perić je dosad objavio zbirke priča Sezona stakla (1993.), Heartland (1995.), Quatro stagioni (1998., zajedno sa Zoranom Ferićem, Miroslavom Kišem i Robertom Mlinarcem), te Groblje bezimenih (2003.), povijesnu kuharicu Priče iz bečke kuhinje (2004.), i niz prijevoda s njemačkog jezika, od kojih je posljednji roman Thomasa Bernharda Gubitnik (2005.).
U posljednje se vrijeme intenzivno bavi kulturološkim i književno-povijesnim istraživanjem vampira, pa mu je stipendija "Puta u središte Evrope" za studijski boravak u Pazinu i dodijeljena za proučavanje "slučaja" istarskog vampira Jure Granda iz 17. stoljeća. Što Perić zna o vampirima, čut ćemo i na javnom predavanju/tribini, kojeg ćemo zakazati vjerojatno za sljedeći četvrtak, 29. rujna u Pazinu, detaljne obavijesti slijede.

Post je objavljen 21.09.2005. u 07:44 sati.