Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cartmann

Marketing

Breaking news!!! (malcice furanja na CNN ;)



Fedsi su maloprije, nakon 10 uzastopnih podizanja kamata, povisili iste i po 11ti put, na 3.75%.

Znaci, po ocekivanju, a i po mom ocekivanju ;), Katrina nije imala utjecaja, jer su neki tvrdili da hoce, na Greenspanovu odluku tj. na odluku FEDS boarda, ipak je US gospodarstvo dovoljno stabilno, a i, kao sto smo takodjer napisali, FEDSi moraju gledati par mjeseci unaprijed, a tad vise nitko, osim obitelji tragicno preminulih, se nece sjecati Katrine. Od Rite izgleda nema prevelike opasnosti, snaga 2, max. 3 (jer tajfun dobije snagu nad morem, a izgubi na kopnu), to ih pogadja svake godine par puta, u ovo doba prevelike razlike u tlaku zraka.

Svakako, interesi (kamate) idu UP, Greenspan je odlucio smiriti gospodarstvo i inflaciju koja je krenula rasti, jedva primjetno, ali jest, vidjet cemo sto ce njegov nasljednik napraviti, jer Greenspan ide u mirovinu 31.1, a sljedeci board meeting je 1.2 (pomaknut s 31.1), sljedece godine. Glavni kandidati za nasljednika su, ne abecednim redom vec nabrojani u skladu s sansama da zauzmu mjesto chairmana:
1. Ben Bernanke
2. Glenn Hubbart
3. Martin Feldstein
..to su glavni kandidati, od preostalih:
4. John Taylor
5. Donald Kohn
6. Lawrence Linsday i,
7. Roger Ferguson.

Moram priznat da ne poznajem niti jednog od njih ;), ali vjerujem da ce im bit dobro i da ce zaradit veliku penziju. :-X

Post je objavljen 20.09.2005. u 21:18 sati.