Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umirovljenici

Marketing

Nastavak.....


1/Enduring Power of Attorney!

Da li ste ikada pomislili sta ce se dogoditi i tko ce voditi brigu o vasim problemima ako ste recimo:

a/imali nesrecu i nepomicni ste

b/nadjete se u stranoj zemlji i trebate nekoga da za vas sredi bankovne racune ili bilo koje dokumente

c/sta ako ste izgubili mental kapaciti ,recimo sa zaboravlivosti ili ste izgubili svoju pokretnost i vezani ste uz krevet

Tko ce gledati vase financijske probleme?

Da se pokrije gornja potreba da netko moze gledati o vasoj posjedovini kao i financijskim problemima, Vi trebate ovlastiti jednu ili dvije osobe da vas mogu predstavljati samo jedan ili svaki posebno ili obadva zajednicki.

Ta osoba u English zemljama se zove “attorney”…da vas ne zbuni nista sa legalnim termom profesijom silicitora ili advokata.

Postoje Power of Attorney….koji je document koji pokriva sve kao i enduring Power….ali…automatski je kanceled ako DONOR/to je osoba koja daje punomoc/postane of mentalni “unsound mind”…to jest legali postaje inkapacited.

Sta je onda Enduring Power Attorney?

Dokument sa kojim Vi kao DONOR…dajete legalno ovlastenje osobi koja je legalno zvana ATTORNEY, da ona po zakonu moze voditi i raspolagati sa vasom imovinom i financijskim obavezama.

Drugim rijecima Vi dajete pravo Atorney “ENDURING”, sta znaci dozivotno opunomocenje.

Isto kada potpisujete document imate dvije razlike.

a/mozete potpisati document da stupi na snagu kada je potpisan

b/samo ako i kada postanete legali in-kapacited.

Ako izaberete a/…uzimate zelju da stupa na snagu odmah i da vam je dostupna odmah za dan do dana …i isto vas pokriva ako odete mentalno to jest legalni inkapacited.

Dokument ima odredjenu duznost Attorney, i ne cu ulaziti jer je dosta opsirna.

Gornja punomoc se moze kupiti gotovo pripremljena, sa opsirnim uputama na svakodnevnim jeziku.

Morate je potpisati pred odredjenom osobom na primjer; Justice of Peace,i vas izabran ili izabrani Attorney trebaju je potpisati da je prihvacaju , oni ne moraju potpisati pred Justice od Peace.

Dokument ovlastenja se moze prekinuti u bilo koje vrijeme sa time da se moze verbali /usmeno kazati ,ali se preporucuje na pismeno povlacenje ovlastenja .

To se zove :Revocation of ENDURIN POWER of ATTORNEY.

Vjerujem da po svijetu ima razlike u tome dokumentu, mi u Australiji svaki State ima svoje formulare iako je zakon veoma isti.

Jos jednom ukoliko niste sigurni najbolje da za Vas to napravi advokat.
Koliko mozete biti sigurni u osobu koju ovlastivate ?
Jer jednim potpisom dajete svoju buducnost i sve sta imate u ruke osobe ili osoba koje ce upravljati prema svojem znanju i mogucnosti sa vasim mozda veoma malim ali vaznim novcima ili imanjem.

Izlaz je da ovlastite ne blizu rodbinu, nego drzavnog “Public Trustie “, koji ce uz naplatu raditi sve za vase potrebe, ali oni ili advokati naplacuju servis koja svota moze doci i do 10% od svega sta okrecu novac…recimo na godisnje $20.000…oni uzmu od 4%-10%,to jest $800 - $2.000 dollara.




Post je objavljen 20.09.2005. u 12:31 sati.