Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/roka470

Marketing

TURSKA 2005 - 1. dio

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

Ušetali smo u Zagrebu na direktan avion za Istanbul i čim je zarulao postali smo svjesni da je ispred nas deset dana lude avanture. Došli smo u Istanbul u 20 h no dok smo sve sredili i uhvatili najjeftiniji prijevoz do grada ( Havaš- autobus ) bilo je već oko 22 h. Samo za info grad ima oko 12 do 16 milja stanovnika i prostire se na dva kontinenta – vjerujte ogroman je.
U Zg smo na nagovor ljudi u agenciji rezervirali «jeftin» hotel u starom – novom dijelu grada tik do popularne Istikal Cad. ulice. Nekim čudom orijentacije uspjeli smo dobro sići sa busa i lutajući kroz mračni labirint čudnih ulica došli ravno pred hotel. Ostavili stvari pa prošetali po glavnoj ulici za koju smo skužili da je glavni hit i da tamo osim starog tramvaja, non-stop otvorenih dućana i restorana ima i oko pola miljona ljudi.
U jutro smo se spustili do starog dijela grada pa kroz suludu đunglu od prometa i raje prebili se do čuvene Aya Sofye i još ljepše Plave džamije preko puta nje. Ulaz je skup ali divota koja se vidi nema cijenu. Pauzu smo napravili sa odličnim kebap Donerom i njihovim slano-rijetkim jogurtom ayranom pa otišli u podzemnu cisternu za vodu građenu 532 g. AD od nadahnutog cara Justiana. Cisterna je 140 x 70 m i ima 336 stupova pa malo napunjena vodom i atraktivno osvijetljene pruža neponovljiv prizor. Vračamo se prema hotelu naravno sve na noge kad tamo u jednom od mnogobrojnih parkova u sjeni ogromnih platana nailazimo na nargila barove. Ekipa sjedi na jastucima, igraju tavlu, piju čaj i puše nargilu sa duhanom jabuke ili kave, a možda i s nečim za opuštanje…hm…znam da je bilo jako dobro ali…dalje se jako slabo sjećam!?
Nastavlja se...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Post je objavljen 19.09.2005. u 11:34 sati.