Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blackdoghell

Marketing

..SWAN SONG..

Uspio sam isčeprkat nešto o toj slici.. Mislio sam da je to djelo Jimmy-a jer je studirao umjetnost i slikarstvo al sam se prevario (ne mogu ni ja sve znati hehe..) A sad mir u razredu djeco :)

dakle:

William Rimmer je bio apstraktni američki slikar. Sliku je naslikao između 1869 - 1879 pod nazivom "Evening" ili "Fall of Day" i ta se slika sada nalazi u Boston Museum Of Fine Arts.

Jednog dana čitajući novine Jimmy zapaža ovu sliku u tekstu o Rimmeru.. Svidjela mu se na prvi pogled pa je saznao gdje se nalazi i molio dopuštenje da je iskoristi za logo njihove izdavačke kuće.. Nekoliko dana ju je prerađivao i dobio logo dostojan Zeppelina..

U originalu čovjek s krilima predstavlja anđela Lucifera, ili Satana. Lucifer/Satan ima negativan prizvuk za puno ljudi, posebno onih koji su katolici. Uz istraživenja, svatko može saznat da Lucifer/Satan može dobit drugo značenje - ne tako zlo da ga se treba bojati!

Ova slika je kopirana iz knjige "William Rimmer A Yankee Michelangelo", str.101. izdana 1985. University Of New England..

BTW.
Sad su puštene u prodaju ulaznice za koncert Planta u Milanu..
150Eura
I tko je onda tu lud! Brzo idem igrat lutriju da dobim neku lovu i onda idem.. ovak nikad neću skupit.. :(((((


Post je objavljen 20.09.2005. u 15:54 sati.