Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogtemazo

Marketing

Kome treba građevinska dozvola?


Lijep primjer mudro uskladištenog
građevinskog materijala
U posljednje vrijeme svjedoci smo rušenja bespravno sgrađenih objekata diljem lijepe naše. Do prje koju godinu to su bile samo prijetnje i nitko zapravo nije vjerovako kako do toga može stvarno doći. Sada svakom vlasniku bespravno sagrađene čak i pseće kućice gori pod nogama i manji je od makova zrna. Dobra vjest je da svi vi bez građevinske dozvole više ne morate brinuti jer Zeko zna zna kako iskoristiti zakonske rupe, i kako možete gradit do mile volje, bez straha od kazni i rušenja.

Posjedujete teren koji nije građevinski, a stvarno biste tamo htjeli imati kuću ili vikednicu? Ništa lakše! U zakonu nigdje ne stoji da na svom terenu (bio on građevinski ili ne) nesmijete privjermeno odložiti svoju imovinu. Kupite nekoliko kamiona cigli, i pijeska, odgovarajuću količinu cementa, crijepove i armaturu, i sve to neka vam lijepo dostave na vaš teren. Isto tako nabavite nešto kablova i cijevi te odložite uz cigle. Sada otprilike imate sve što čini jednu kuću kućom, samo u sastavnim djelovima.
Kršite li zakon? Ne.

Rasporedeti građevinski materijal tako da vam cement bude blizu pijeska, i sačekajte prvu kišu. Kiša će neminovno izazvati rekaciju cementa i pijeska te vam ne preostaje ništa drugo nega da tu smjesu odmah sakrijete od kiše, na primjer između redova cigli. Kao nus pojavu tog načina skladištenja dobijete zidove. Pred očima zakona vi ste samo lukavo uskladištili različite materijale.
Kršite li zakon? Ne.

Ležali crijepovi na podu ili stajali na 5, 6 metara visine sasvim je svejdeno. Postavite stoga crijepove na krov. Cigla će ovako nezaštićena zasigurno gubiti na kvaliteti tijekom budućih godina pa je red da je zaštitimo. Ne želimo valjda jedan dan u budućnosti graditi kuću sa oštećenom ciglom? Zato nabacite sloj termožbuke kako bi zaštitili svoj građevinski materjal, a termožbuku zaštitite bojom po izboru. Ako bilo kojoj inspekciji stvari postavite kao što sam ih postavio ja vama, nema šnase da neće imati razumjenvanja.
Kršite li zakon? Ne.

Kako ste već kupili tepihe i parkete za svoju buduću kuću, bilo bi šteta da se moče vani na kiši kada već mogu biti uskladišteni ispod crijepova i između cigli, pijeska, i cementa. Drugim riječijma, unesite ih unutra i po potrebi rasporedite po pripremljeim podovima. Kako prilikom skladištenja cigli i cementa nije bilo dovoljno cigli, vjerovatno sada imate velike rupe na zidovima koje bi neiskusno i naivno oko moglo nazvati prozorima i vratima. Prekrijete te rupe takvozvanom stolarijom i staklenim površinama kako bi imali uvida unutar prostora, jer ipak želite imati na oku svoj materijal kako nebi postao metom lopova.
Kršite li zakon? Ne.

Na kraju sve što vam je ostalo da uz svoj “pravilno uskladišteni građevinski materijal“ napravite plastenik (plastenici ne trebaju građevinsku dozvolu) sa rijetkim biljkama koje trebaju grijanje i velike količine vode, i na račun toga dovučete struju i vodu na svoj teren.

Ukoliko vam nakon svega razne inspekcije iz nekog razloga ipak nedaju mira, objasnite svom odvjetniku kako se zapravo radi o mudrom skladištenju materijala koji bi u protivnom bio podložan zubu vremena, i kako jednostavno nemaju osnove za bilo kakve optužbe.




Post je objavljen 18.09.2005. u 14:35 sati.