Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gorccy

Marketing

50 RECI KAZUJU MNOGO

“Od onih pravila, um mi je zaposlen i aktivan, bavim se malim stvarima, nikog ne menjam, kreativna sam, puno pisem, pocela sam da izbegavam lose drustvo, jos da pocnem da cinim stvari koje mi srce kaze, i da nadjem hrabrosti za njih, bila bih po uputstvu, nije me tesko doterati u red...”

Jedna od najduzih poruka koju sam dobio od nje. I najsadrzajnija. U 52 reci je obuhvaceno vise nego u satima razgovora. Povezala je nasu pricu od prethodnog dana, razmisljala, pisala svoj dnevnik i na kraju poslala sms u 01:14h. Iskreno sam se obradovao, da ne preteram-odusevio. Do sada su njene poruke i prica bile jako sture, nisu nista govorile, uglavnom su sadrzale odgovore na moje poruke koje su je zasipale u nizu. Prvi put je rekla sama nesto, a da nisam bio inicijator dopisivanja, da nisam isprovocirao slanje poruke. Ma nije tacno, nisam mozda direktno isprovocirao poruku, ali sam indirektno ucinio mnoooogo toga da se odluci za pisanje poruke ovog sadrzaja jer se odnosi na nas razgovor, predstavlja odgovor na moju pricu o svom ponasanju, postupcima i razmisljanjima. Dala mi je do znanja da je slusala sta sam govorio tog dana o tome kako biti srecan, tj kako se ponasati da bi te obuzela osecanja koja se svrstavaju pod osecaj zadovoljstava sobom! U svojoj izjavi je navela, da mnogo razmislja o svemu sto sam joj rekao u vezi svojih osecanja, da kod nje postoje slicna osecanja, da njeno srce govori slicno ali da je za nesto vise od toga potrebno hrabrosti. To pokazuje da je pazljivo procitala i shvatila moj tekst o davanji i primanju ljubavi, tj o hrabrosti za tako nesto. I na kraju mi je podvukla da shvata da je, na neki nacin menjam, iako sam rekao da mi to nije namera, i da je prihvatam sa svim njenim osobinama, razmisljanjima, postupcima, ali da se neke stvari mogu popraviti, naravno za njeno dobro. Niko ne voli da ga modeliraju po nekakvom svom zamisljenom kalupu, ali kao da se saglasila da prihvata te kozmeticke korekcije, shvatajuci da to sto cinim nije lose i da joj ne moze naskoditi.
Cak je prihvatila dosta direktnu sugestiju o izbegavanju loseg drustva, koja se odnosila na nesto vrlo licno u njenom zivotu. To je deo koji bi mogao da bude svojevrstan sukob mojih interesa i taj savet je sa te strane dosta diskutabilan. Jedino u tom delu nisam ponosan, jer je moguce da se to shvati kao moja licna zelja i jak interes da istisnem nekog drugog zarad svojih zelja i pretenzija, i ma koliko to delovalo licno i pristrasno, mislim da je nebitno da li ce biti sa mnom ili ne, takvo okruzenje lose, jer sam iz nekih njenih opisa, shvatio da joj predstavlja opterecenje provodjenje vremena sa takvom osobom.
Ne smatram tu osobu svojom preprekom na putu do nje, taman posla kad bih to osecao! Bilo bi to porazavajuce za mene da se oko toga zamislim ili zabrinem.
Sve u svemu, divna poruka, 52 reci, moja kratka analiza 440 reci, ma opet sam preopsiran i komplikovan. Ali zadovoljan!


Post je objavljen 16.09.2005. u 12:18 sati.