Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Odvjetničko-bračni par Pedišić vlasnici Petračeve firme


Petračevo ime nije se, pak, moglo pronaći u vlasničkom listu tvrtke Maestral, no prema zapisniku sa Glavne skupštine društva od 28. srpnja 2003. godine, vlasnik je bio Petračev odvjetnik Marijan Pedišić sa 2500 dionica te njegova supruga Nela Pedišić sa 833 dionice. Ostali vlasnici su bili turski poduzetnici Aydin Homoglu i Enis Sulun, te tvrtka Euro Import AG. Firisa je kao jednog od Petračevih suradnika nadzirala POA u sklopu obavještajne akcije »Dekada«, a prije nekoliko mjeseci je protiv njega podnesena kaznena prijava zbog utaje poreza u casinu. Nedugo nakon prijave, početkom srpnja, tvrtki Maestral je oduzeta koncesija za casino Vega.

Marin Dešković, Vjesnik, subota, 20. kolovoza 2005.


Temeljiti Marin Dešković još prije uhićenja Hrvoja Petrača, a prigodom sumnjive smrti Davorina Firisa otkrio je formalne čin jenice zbog kojih se Petrač danas smije tvrdeći da Maestral nije njegova firma (prešućujući Firisovu smrt), te najavljujući da će strani vlasnici tužiti hrvatsku državu jer im je nanijela štetu sumnjama da se preko Maestrala, odnosno kasina Vega financirao Ante Gotovina.

Dakle, Ivo Sanader za sada ne raspolaže nikakvim dokazima da je Hrvoje Petrač povezan s Antom Gotovinom, i ne vidim razloga zbog kojih bi se on išao nagoditi s Državnim odvjetništvom. Firis više ne može svjedočiti, čak ni da je bio spreman reći istražiteljima da je stvarni vlasnik Maestrala i dalje Petrač i da o tome postoji tajni ortački ugovor, te eventualno otkriti druge pojedinosti o navodnom Petračevom financiranju Gotovinina bijega. Uz to, Hrvoje (u Nacionalu) i njegova supruga Alica (u Hrvatskom listu) izrazili lojalnost odbjeglom generalu.

Sve je to predstava za Carlu Del Ponte i EU, a Hrvoje se ne treba nikoga bojati obzirom da je puno uložio u medije, policiju, pravosuđe, sudstvo, tajne službe i ostale, više dijelove vlasti.


Post je objavljen 13.09.2005. u 10:50 sati.