Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maegan

Marketing

God bless America ... never again!

Vidite ovu sliku kraj posta? Ne, nitko nije opljačkao trgovinu. To su maramice koje sam danas kupila, a nadam se da će mi trajati barem 2 tjedna. :) Nos mi curi k'o lud i ne mogu disati. Nisam prehlađena; ja sam - alergična. Danas mi je malo lakše nego ovih dana, vjerovatno je ova kiša smanjila koncentraciju peludi u zraku, no cijeli ovaj tjedan bio je grozan!

Glupa ambrozija koja vlada u ovo doba godine je toliko naporna i iritantna da ti uništava mogućnost za normalnim životom.

Svrbe te oči...
... a ako ih počešaš, još je gore. Tri puta. Leće - zaboravi. Možda negdje nakon sredine desetog mjeseca, jer sad ne mogu izdržati s njima u očima duže od 2-3 sata.
Suze ti oči...
... ne, nitko nije bio kod doktora na sužavanju očiju ;), ali ovo je još jedna stvar na koju se navikneš. Kad me jako alergija opere, ja - plačem. Zato ovih dana kad me puca PMS imam dobru ispriku dečku svaki put kad briznem u plač... samo kažem - alergija! :)
Curi ti nos...
... a kad ga obrišeš - ne pomaže, napuni se ponovo. Možeš se samo nadati da će ti se potpuno začepit', jer onda ne šmrcaš i ne moraš ga brisati stalno. No, negativna strana je da dišeš na usta. Ne znam kako vi, ali ja to ne volim.
Kišeš ...
... malo, pa malo, ti napraviš "Apciha!" Pa tako tri ili četiri puta za redom. Primjetila sam da ovih dana više kišem četiri puta za redom, nego tri. A navodno je tri standard.

A kada si probaš pomoći ...
... popiješ neku neukusnu malu tableticu koja ti se rastopi u ustima dok nađes čistu čašu da natočiš vodu.

Ili si ukapaš kapi za nos u nadi da ćes pronovo prodisati ... i malo pretjeraš s kapima koje ti se onda sliku niz grlo (fuj, koji okus!). Pet do deset minuta kasnije ponovo si na početku.

Ili probaš učiniti nešto s ovim groznim očima, pa odeš teti doktorici da ti da neku mast na bazi Dexametasona. Dodeš doma, staviš mast u oči - i sljedećih 15 minuta provedeš ležeći na kauču i dišući na škrge jer, naravno, moraš čekati da ti se ponovno razbistri pogled. Usput, psuješ glupu Ameriku odakle je došao korov na koji je alergična 1/4 građana. Ne osjećaš se fizički bolje, al moralno - pomaže! ;)

Zaključak? Kad te ulovi alergija na ambroziju, najbolje je zatvoriti se u stan, upaliti klimu, uzeti cjevčicu za disanje, zaronit u kadu, i pričekat' da prođe 7-8 tjedana. Uz malo sreće, možda bude sigurno već nakon 5-6 :)

P.S. Ambrozija nije jedina na popisu biljčica na koje sam alergična, pa sličan post možete očekivat ponovo - u proljeće. :) Ako vas zanima kad koja biljka odluči zagorčati život građanima Zagreba, pogledajte sliku peludnog kalendara. :: link na sliku ::



Post je objavljen 10.09.2005. u 18:07 sati.