Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookaleta

Marketing

Brian Aldiss dolazi na Istrakon 2006!

Štovano društvo, s ponosom i zadovoljstvom javljam da je jedan od najznačajnijih živućih SF pisaca Brian Wilson Aldiss, potvrdio dolazak na 7. pazinsku SF&F konvenciju Istrakon, koja će se održati od 31. ožujka do 2. travnja 2006. godine.
Brian Aldiss rođen je 18. kolovoza 1925. u Derehamu, Norfolk, Engleska. Prvu SF priču, Criminal Record, objavio je 1954. godine, a prvu SF knjigu, zbirku priča Space, Time, and Nathaniel, 1957. godine. Do danas je objavio stotinjak knjiga i osvojio po nekoliko pouta sve najznačajnije svjetske nagrade za SF. Zanimljivo je da je 1964. godine šest mjeseci putovao po tadašnjoj Jugoslaviji, a o tom je putovanju 1966. godine objavio putopis Cities and Stones: a Traveller's Yugoslavia. Objavljivanje te knjige bilo je zabranjeno u tadašnjoj Jugoslaviji, a njemu je na neko vrijeme bio zabranjen ulazak u zemlju. Ipak, 1983. godine dolazi u Zagreb na svjetski susret SF pisaca, World SF.
Aldiss i dalje intenzivno putuje, piše i objavljuje, a najnovije mu je djelo ove godine objavljeni roman Jocasta.
Detaljnije o Aldissu možete saznati na njegovim vrlo bogatim i sadržajnim službenim stranicama, našao sam i jednu zgodnu bibliografsku stranicu sa slikama naslovnica svih njegovih knjiga (i mogućnošću narudžbe), a preporučujem i stranicu s njegovom detaljnijom biografijom, u sklopu koje je još jedna bibliografija, i nekoliko kritičkih osvrta na njegova djela.
Naravno, na vrijeme ću vas izvještavati o svim detaljima priprema za Aldissov dolazak u Pazin, a posebno o akciji prevođenja i objavljivanja hrvatskog izdanja knjige Cities and Stones.

Post je objavljen 10.09.2005. u 13:12 sati.