Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/operahouse

Marketing

Andrea Bocelli

Andrea Bocelli, jedinstven, svestran i inovativan glazbeni izvođač osebujnog glasa, objavio je četvrti studijski crossover album «Andrea». Otkako je sredinom devedesetih ostvario proboj na internacionalnoj sceni, podjednako osvojivši pop publiku i ljubitelje opere, prodao je više od 50 miliona albuma diljem svijeta. Danas je Bocelli najpopularniji muški vokal pop glazbe i, istovremeno, najprodavaniji solist u kategoriji klasične glazbe. Tri godine nakon zadnjeg albuma «Cieli Di Toscana», Andrea je sretan što se ponovo posvetio popularnoj glazbi, o čemu kaže: «Pop muzika za mene je važno kreativno iskustvo. Daje mi mogućnost da se izrazim na različite načine, uživam u novim iskustvima, radim sa novim muzičkim talentima i novim glasovima, otkrivam novu muziku, nove kulture i nove senzibilitete.»

Album «Andrea» do sad je Bocellijev najosobniji album čemu je uvelike doprinjelo ostvarenje njegove ambicije - studija u vlastitoj kući: «Kroz godine sam naučio sve moguće o procesu snimanja albuma, tako da je studio u vlastitu domu ostvarenje mog sna. To mi je dalo veliku slobodu. Bilo kada mogu slušati nove materijale, eksperimentirati, formulirati ideje i, najvažnije, snimati. Svakodnevno radim na svom glasu po nekoliko sati tako da je napredak moći uhvatiti ga u trenutku kad si u najvećoj inspiraciji. Mislim da se to može i zapaziti na mom novom albumu.»

Na novom Bocellijevom albumu radili su njegovi dugogodišnji suradnici Mauro Malavasi, Celso Valli i Peppe Vessicchio, a od novih imena tu su Corrado Rustici, Zucchero, Elisa i Francesco DeGregori te najpoznatiji pop skladatelji današnjice Guy Chambers i Steve Powers.

Post je objavljen 10.09.2005. u 11:54 sati.