Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Provala godine: POA više ne upotrebljava novinare


Sve je ipak dovoljno da se u POA-i, odnedavno umivenoj i pometenoj, ipak ne zanemari potreba da se pojačaju sigurnosne provjere, preporuči "podebljavanje" zaštite za ključne ljude i skupe glave. Razmjena informacija i "začepljeni" policijski izvori učinili su to da POA (zapljena oružja u Zagrebu, uhićenje Ice Matekovića i uhićenje Hrvoja Petrača na trajektu u Grčkoj) napokon počne obavljati svoj posao. Pakiranja, prisluškivanja i uporaba novinara te "pouzdanih izvora" kao medija za plasiranje intriga i namještaljki posao je kojim se agencija, nedvojbeno, više ne bavi.

Tanja Božić, Večernji list, 09.09.2005


Za napisat ovako nešto stvarno treba imati petlju, odnosno meni nepoznate argumente, ili biti blizak Tomislavu Karamarku, šefu POA-e.

Na osnovu čega je Tanja Božić između ostalog zaključila da se POA više ne bavi uporabom novinara kada u prošlom Globusu Gordan Malić piše da je Tomislav Karamarko još kao šef prvog Mesićevog predizbornog stožera spriječio da Hrvoje Petrač finacira našeg dragog Predsjednika s 500.000 DM, a Ivica Đikić je u Feralu ponovio isto to, samo je cifru povisio na milijun DM?

Samo na osnovu ovog primjera, zdrav razum bi zaključio da POA i dalje upotebljava novinare kako bi umila obraz Predsjednika Mesića i barem medijski pomela smeće s Pantovčaka.


Post je objavljen 10.09.2005. u 05:29 sati.