Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/greeneyedgirl

Marketing

U srijedu je svjetlost dana ugledao najnoviji član iPod porodice – iPod nano. Bila sam oduševljena! Shuffle je bio super proizvod, ali mu je nedostajao screen, ali su zato sa nano nadmašili sva očekivanja.
Nevjerovatno je mali – 3.5 inča visine (8.89cm), 1.6 inča širine (4 cm) i 0.27 inča (0.68 cm) debljine. Pored toga ima display u boji, click wheel, i na njemu se osim slušanje muzike mogu gledati i slike. 2GB je sasvim dovoljno za 500 pjesama, a može se uduplati i na 4GB za 1000 pjesama ili 25,000 slika.
Moja rekacija je bila wow, jedno veliko WOW. Oduševljenje, i onda razočarenje. Moj obični iPod je skoro duplo veći, i definitivno tri puta je deblji od nano, i više mi ne izgleda ni malo cool. A kad mi ga je dragi prije skoro dvije godine poklonio za rođendan na čitavom svijetu nije postojalo ništa cool-ije od mog iPoda. Čak mi ni njegovih 30GB više ništa ne predstavlja, ionako ih još ni petinu nisam popunila. Osjećam se kao da imam neki stari walkmen ili čak obični tranzistor sa antenom – znate onaj što stari ljudi slušaju vijesti na njemu.
Newyorčanka je već jedan sebi zgrabila, a ja razmišljam da ga kupim dragom kao "advanced gift" za njegov rođendan. Već mi odavno daje hints da želi mini, a nano je još bolji. U tom slučaju bi ga u stvari ja dobila jer bi njega nagovorila da uzme moj iPod (može ga koristi kao hard drive, ipak ima tako puno gigabytes, etc etc), a da meni da nano – hm, dobra ideja :)))


Post je objavljen 10.09.2005. u 04:10 sati.