Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rahkiah

Marketing

Priručnik za kretene

Netko mi je pred otprilike godinu dana usadio u um jednu zanimljivu teoriju: da muškarci, pri rođenju, dobivaju na poklon "Priručnik za pravog muškarca".

Bila je to ideja nastala tokom jedne od onih pijanki organiziranih s razlogom da se tuga utopi u litrama lošeg vina, a neizbježni blackout izbriše iz sjećanja ime Njegovo (ovo se ne odnosi na Boga, već na muškarca).

Možda je u pitanju samo mit, legenda... a možda je stvarnost?

Dakle, već smo zaključili da je to mala knjižica koju dobiju kad se rode. Možda na krstitkama. "Priručnik" je sastavljen od nekoliko poglavlja. Jedno od najbitnijih je ono o prekidu veza, točnije "Kako ostaviti curu". To se poglavlje dijeli na 3 vrste prekida - umjeren, umjereno brutalan, brutalan.
Ona izlika koju smo sve barem jednom čule ("Ti si predobra za mene!" / "Zaslužuješ boljeg od mene") spada pod broj 1 liste najčešće upotrebljavanih. Ne znam zašto ga tako vole, ne znam što je tako čarobno i privlačno u toj izjavi, izjavi od koje većini pripadnica ženskog roda želučane kiseline polude, unutarnji organi se zgrče od ljigavosti, i samo je sekunde dijele od potpunog pražnjenja probavnog trakta. Na sve otvore.

Pitala sam jpripadnika muške ras...ups... roda... u koju kategoriju spada ta izjava. On kaže da je to iz sekcije "umjerenih" prekida.

Pitam se koliko je to umjereno / nježno prema Njoj.
No, to nije sad bitno.

Zatim, postoji drugo poglavlje, sigurna sam da se zove "Kako da ispadnem veći kreten nego što jesam".
Sa svladavanjem tog poglavlja niti jedan pripadnik muškog roda nema većih problema - vjerojatno postoje urođene predispozicije za kretensko ponašanje, pa im to poglavlje sjedne ko od šale.
E, i sad dolazimo do meni najdražeg poglavlja spomenutog priručnika - to je zapravo poglavlje unutar poglavlja o kome sam sad govorila, a (pod)naslov mu glasi "Kako nesvijesno uništiti nešto što je moglo biti dobro" ...
...Ne znam koliko im treba da svladaju gradivo ovog poglavlja, no primjetila sam da većina posjeduje taj dar... A manifestira se sasvim nevinim izjavama kojima nas uspjevaju izbaciti iz takta, i, još češće - otjerat nas od sebe, a da to nisu ni htjeli...

...ah...
mogla bih još satima pisat o "Priručniku za prave muškarce", o toj misterioznoj knjižici... no, what's the point?

Oni se neće promijeniti, a mi ćemo ih i dalje obožavati, unatoč svemu.
Jer tko bi nas inače mazio, pazio i ... živcirao do beskraja?




Post je objavljen 09.09.2005. u 21:04 sati.