Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Okanite se dice pobogu!

Neću govorit o ovim friško otkrivenim pedofilima, sve te monstrume prepuštam pravosuđu, a neću ni o onim kretenima šta se nazivaju hrvatskim navijačima, a koji su u biti najobičniji huligani (Malta je svjedok) – pun mi ih je kufer! Dosadilo mi je non-stop trubit o budaletinama koje sramote ovu zemlju i kojima za divljaštvo više ni ne treba nikakav povod, što se mene tiče – neka trunu u zatvoru. Samo se iskreno nadam da su ovi naši skužili poruku uoči nedjeljnog derbija, sve govori da se priprema - sranje. Pa prema tome – djelujte dečki, ali na vrijeme.
Ja ću malo o ulasku vojske u škole, o famoznom ´domovinskom odgoju´ kojega je kao program Udruge Tigar90./91.Rakitje (op.a. čuj Tigar! da Tigar!) preporučilo i potpisalo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa. E i taj drPrimorac potpisuje sve i svašta, bože brz li je na potpisaču! Prvo onaj famozni Pravilnik za plaže, za kojeg kao nije znao što potpisuje, a sada i ovaj famozni program ´domovinskog odgoja´. Od kupaćih gaćica - do vojske u školi mali je korak, za našeg ministra.

Dakle, po tom famoznom programu u škole se uvodi odgoj o stvaranju hrvatske države i Domovinskom ratu, u sklopu kojega će u školama gostovati umirovljeni i aktivni časnici Hrvatske vojske, koji bi u školama bili pomagači(!) redovitim profesorima i nastavnicima povijesti. Ma dajte molim vas – pomagači?! Da pomagači?! Već vidim nalakiranu kokoticu i usukani brk Domazeta Loše, kako pred djecom paradira u admiralskoj uniformi tumačeći bjelosvjetsku-imperijalističku urotu protiv Rvacke sa ciljem pokretanja Trećeg svjetskog u Rijeci, ili… joj, JOJ pobogu – Rojs! ROJS! Zamislite samo Rojsa u školi! Usplahirena mlađahna profesorica drhtavim glasom predstavlja gosta, a ovaj je odmah onako rojsovski pomete: Mič´se mala! Znaš ti ku..a o Domovinskon ratu! E dico slušaj vamo, garimo ti u lito ´92. nas četr u merdži priko Like doli za zadarsku bojišnicu, mrak ki u ku.cu, u šumi Čedo, Joke nagazija 150 – a men´se pripišalo! I štaš sad u pi..u materinu, nemoš stat - Čedo bi zakla, snađ´se brajo ki pravi Rvacki vojnik, snađ se! I zgrabin ti ja svoga samokresa jel´bogati i propucan pod, ha-ha jes´čuja ti mali doli propucan pod i izvadin ti ja svoga đoku i lipo ti se popišan, a Pajo bija zaspa pa me posla u tri pi..e materine veli e Ljubo jes´ku.čevit, ha-ha on će men da jesan ku.čevit, a Joke i dalje gari 150! Ha-ha-ha, da jesan ku.čevit, daštasan!
Mislim, Ministre, stvarno, što je vama u glavi? Što je vama u glavi?? Uvoditi vojsku u škole?! Uvoditi dodatne, nepotrebne, skupe, neprovjerene, eksperimentalne projekte – u već ionako preopterećen školski program?! Ti si Primorac moj jak na riječima, je-je, primijetila sam ja to, ali na djelima… e to je već drugi par postola. Previše se igraš za moj ukus, previše si nesiguran, previše podložan kojekakvim političkim pritiscima, previše koristiš metodu pokušaja i pogrešaka za takvu iznimno odgovornu funkciju (za ime božje tu se radi o generacijama djece! Djece, a ne traktora na tvorničkoj traci). Umjesto da se školski program rasterećuje, standardizira i pojednostavljuje on se dodatno opterećuje, i to – čime pobogu?!? Uvođenjem vojske u školu!!! Pa jesu li naše škole civilne obrazovne ustanove ili West Point? Što je njihov zadatak – odgoj građana ili vojnika?

Pa ima Hrvatska i kvalificiranih i kompetentnih koji će djeci predavati povijest, bogu hvala. A ako tema Domovinskog rata nije dovoljno obrađena u povijesnim udžbenicima, pa Ministre pobogu potrudite se da bude dovoljno obrađena! Znanost je moj Primorac tvoj resor, pa brate potiči istraživanja, potiči pisce, potiči nakladnike - a ne linijom manjeg otpora dovoditi vojsku u škole i djecu u vojarne. Baš kao i nekad. Da-da, baš kao i nekad i baš u te - iste vojarne. Doduše tada je vojska u njima bila druga, i njegovao se drugi kult, kult JNA.
Iz svog dječjeg iskustva mogu reći da takve ´biserne´ ideje i projekti kod djece proizvode samo kontraefekt – ili podsmijeh ili odbojnost. Upravo suprotno onomu što bi od ´domovinskog odgoja´ očekivali. I taj izraz na kraju krajeva - ´domovinski odgoj´. O pobogu! Sljedeći korak: sašijte im uniforme i naučite ih poseban pozdrav. Ma ohladite ljudi, ohladite i okanite se dice pobogu.

Post je objavljen 08.09.2005. u 22:11 sati.