Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bottom

Marketing

Civil Marriage in California (2)

"Danas je u Californiji ljubav pobijedila strah, principi su pobijedili politiku, a jednakost je pobijedila nepravdu," izjavio je Geoffrey Kors, direktor organizacije Equality California. "Prvi put u povijesti ove nacije, narodni zastupnici su se zauzeli za zaštitu svih obitelji i osiguranje jednakosti za sve. Računamo na Guvernera Schwarzeneggera da ukloni teret diskriminacije sa stotina tisuća Californijskih obitelji i da postane prvi guverner koji će potpisati zakon za uklanjanje diskriminacije protiv istospolnih partnera koji traže pravo za brak. Njegovo naslijeđe će u velikom dijelu biti bazirano na odluci da potpiše ili stavi veto na ovaj povijesni zakon za zaštitu ljudskih prava."

Međutim, guvernator je danas obećao da će staviti veto na ovaj zakon. Glasnogovornica je izjavila da Arnie misli da homoseksualni parovi imaju pravo na punu zaštitu zakona i ne trebaju biti žrtve diskriminacije zbog svoje veze. Međutim, za razliku od demokrata u parlamentu, guvernator smatra da je ovaj zakon u konfliktu sa voljom građana koji su na referendumu prije pet godina potvrdili brak kao zajednicu između muškarca i žene.

Najnovija anketa Californijskih građana pokazuje da su glasači podjednako podijeljeni 46% prema 46% u podršci odnosno protivljenju ozakonjenja braka istospolnih partnera. Ovi rezultati predstavljaju pozitivan pomak u podršci bračnoj jednakosti. Za usporedbu, ankete su pokazale da je 70% javnosti bilo protiv uklanjanja zabrana međurasnih brakova kad je 1967. godine Vrhovni Sud donio odluku da su takvi zakoni protuustavni.

Post je objavljen 09.09.2005. u 09:09 sati.