[dnevniQ]
Pregled vijesti za 8.9.,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[dnevniQ]
Pregled vijesti za 8.9.

» Zanimljivi superherojski serijali na američkom tržištu danas su prava rijetkost, no možda će se All Star Superman scenarista Granta Morrisona i crtača Franka Quitelyja pokazati vrijednim pažnje. Serijal bi, po Morrisonovim riječima, Supermana trebao vratiti njegovim korijenima, a biti će i pristupačniji čitateljima van DC-jevog kontinuiteta te namijenjen svim uzrastima (poput klasičnih Supermanovih epizoda iz 50-tih i 60-tih). Ako vam Grant Morrison sam po sebi nije dovoljna preporuka pogledajte ovdje par finih Quitelyjevih tabli iz prve epizode. Skenovi nisu baš najsjajniji, no poklonjenom se konju u zube ne gleda. :)

» Akira Toriyama jedan je od najplodnijih i najpopularnijih crtača mange u Japanu (animirana adaptacija serijala Dragon Ball Z prikazivala se svojedobno i na našoj televiziji). Serijal s kojim je Toriyama stekao popularnost još tamo početkom 80-tih - Dr. Slump - strip je o briljantnom, ali blesavom izumitelju koji napravi djevojčicu-androida i tako si još više zakomplicira život. Dr. Slump je tek nedavno objavljen i na engleskom jeziku, a detaljniji prikaz samog stripa naći ćete ovdje. Nadajmo se da će i vas zainteresirati!

» Na Newsarami pročitajte kompletnu prvu epizodu stripa GODLAND, autora Joea Caseya i Toma Sciolija. Uvjerite se je li GODLAND zaista samo jeftini rip-off klasičnih Jack Kirby/Stan Lee stripova kakvim se čini na prvi pogled.

(bob)


Post je objavljen 08.09.2005. u 00:51 sati.