Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budansanjati

Marketing

djelo božje

evo, mjesecima nisam pisao... i super se osjećam. vidim da je ekipa bila pametna. no, lako je biti pametan kada to treba reći drugome. svejedno mislim da treba pametovati i valjda jednoga dana i postaneš pametan. nakon nekog vremena. kada sam bio mlađi mislio sam kako sam najpametniji, pa par godina isto tako a za to vrijeme kada sam to mislio sramio sam se sebe u proštlosti, jer sam se smatrao pametan i jer sam mislio kako sam najbolje činio no sad pak mislim kako sam pametan i užasavam se kako sam se sebe mogao sramiti i užasavam se nad starjima koji smatraju da su sad najpametniji a neznaju da je to iluzija, omagljivanje vremene koje nas nosi iuvijek nas čini najpametnijima a zapravo smo uvijek isti samo što si kako vrijeme prolazi potvrđujemo sadašnje stanje kao najbolje i najpametnije.
tako je neki mladić bio borben, pun sebe i nije ga bilo briga za išta drugo osim njegovih želja, koje i jesu najstvarnije i najbitnije, no sada je on stekao neko bogatstvo, ženu, djecu i sada on također smatra da je najpametniji a za sebe u prošlosti misli kako je jadan ali zaboravlja da je baš zbog sebe sada tu sa tim svim što ima. sada je on najpametniji, ali ne borben, neživahan, ne i ovo i ne i ono što je sve bio prije, samo je najpametniji i nepokretan!!!
isto je tako jedna osoba kada je bila mlada, bila samopouzdana i nije vjerovala u postojanje nekog boga i sebe je smatrala za velikim borcem, no kad je život, pun iznenađenja, širok, krenuo sa udarcima ta se osoba savila od udaraca i pokleknula nekome tom svom bogu i zaplakala jer je smatrala da je to djelo nekog boga, njegovog boga, no to je djelo života, to je djelo čovjeka, njegovog brzog, modernog života, to je djelo ovog svijeta u kojem smo mi stvoreni... nažalost, ta osoba je izgubila borbu, borbu preživljavanja... inteligencije i otvorenosti svijesti... vjerujem da čovijek koji je prije živio i orao svoju zemlju pored kuće a dok su se djeca igrala pored te kuće vjerovao u djelo boga kada je njegovu djecu iznenadno pogodio meteor... to shvaćam al ne shvaćam kada se nešto dogodi tu kod nas, od ljudi, od naših mehanizama, naših pakosti... to više nije djelo boga ili univerzuma nego djelo nas!!!

Post je objavljen 07.09.2005. u 12:42 sati.