Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Može li ministar Dragan Primorac riješiti ubojstvo Milana Levara


Sudeći prema izjavi rezervnog MUP-ovog megafona Igora Štefanca, Levarova udovica Vesna je potpuno u pravu kada kaže da ubojica njezinog muža nikada neće biti priveden pravdi. Dakle, Štefanec veli da istraga još uvijek traje obzirom da ni protiv jedne osobe nije podnesena kaznena prijava. Policija i dalje prikuplja dokaze na temelju kojih bi bilo moguće podignuti kvalitetnu kaznenu prijavu koja ne bi bila odbačena od Državnog odvjetništva.

Postavlja se pitanje koji se to kvalitetni dokazi mogu pronaći nakon pet godina, a koji nisu izdvojeni s mjesta zločina odmah nakon ubojstva. Štefanec veli da su oni najbitniji dokazi prikupljeni odmah nakon počinjenja kaznenog djela. Štefanec podsjeća da su nedavno u Koprivnici riješili jedno ubojstvo...

Radio 101


Šteta je što je Tihomir Ladišić u sinoćnjoj emisiji HTV-ovoj Fokus zaboravio pitati prisutnog Henryia Leea kako bi on riješio slučaj ubojstva Milana Levara.

Ministar Dragan Primorac se hvalio kako je Hrvatska voljna stati na kraj terorizmu i kriminalu i da smo forenzički sposobni riješiti i najgore slučajeve.

Pa zašto ga Tihomir Ladišić nije priupitao je li se moglo uzeti dovoljno tragova s mjesta ubojstva Milana Levara.

Možda Ladišić ne smatra da je razrješenje Levarova ubojstva bitno za sigurnost i demokraciju u Hrvatskoj, kao što misle s Radija 101.

U svakom slučaju Stojedinica nam je osigurala izjavu Igora Štefanca koji je rekao da su svi bitni tragovi izuzeti s mjesta zločina, pa barem znamo koga možemo ponovo pitati kako to da se na osnovu tih izuzetih tragova do sada nije došlo do ubojice.

Štefančeva izjava sugerira da su pronađeni tragovi koji pripadaju ubojici. Obzirom da je jedna osoba iz Gospića bila sumnjičena za Levarovo ubojstvo, te da je bila u pritvoru zbog optužbi za neke druge likvidacije, ili policija nije uspoređivala DNA s mjesta Levarovog ubojstva s DNA te osobe, ili jest, ali se te DNA ne podudaraju.

Ili je ubojica zbrisao u neku prekomorsku zemlju, pa je njegovom DNA teško ući u trag. Ali onda bi policija trebala konzultirati druge informacije koje bi mogle dovesti do ubojice, pa zatražiti njegovo uhićenje vani i provjeru DNA.

Sve bi to bilo lako utvrditi kad bi Vlada ministra Dragana Primorca doista mislila stati na kraj kriminalu i terorizmu.


Post je objavljen 07.09.2005. u 12:02 sati.